Limburg - Nieuws - Regio - Lokaal - Vakantie - Uittips - Stuur je bericht met foto: info@limburgnieuws.be

vrijdag 19 augustus 2022

Herk-de-Stad: Nieuwe voertuigen voor de politie Limburg Regio Hoofdstad (8 mei 2020)

De politie Limburg Regio Hoofdstad investeerde in vijf nieuwe voertuigen. Vier voertuigen zullen gebruikt worden door de interventieploegen. Het vijfde voertuig is een anoniem voertuig voor het SAU-TIG. Er werd gekozen voor twee nieuwe voertuigen van het merk Volkswagen type Tiguan, twee voertuigen van het merk Volkswagen type Transporter en een anoniem voertuig voor het bijzondere bijstandsteam SAU-TIG.

Door de toevoeging van deze twee Tiguans en twee Transporters heeft de politie Limburg Regio Hoofdstad in totaal vier snelle interventievoertuigen en tien combi's in dienst voor de interventieploegen.

De oudere voertuigen zullen voornamelijk ingezet worden om interne rijopleidingen te voorzien voor de personeelsleden in samenwerking met de politieschool PIVO. De uitrusting van de gloednieuwe voertuigen is voorzien van alle mobiele toepassingen om op het terrein het werk zo correct en efficiënt mogelijk uit te kunnen voeren.

Bovendien beschikken de Tiguans over een zeer performant type lichtbalk. De zichtbaarheid en veiligheid naar andere weggebruikers toe wordt verhoogd door de oranje retro-reflecterende striping in combinatie met dezelfde lichtbalk.

Daarnaast wordt de koffer voorzien van een efficiënt uitschuifbaar opbergsysteem. Dit gebruiksvriendelijk systeem zal vooral ergonomisch in gebruik zijn en tegelijkertijd zal dit uitgerust worden met plaatsbesparend interventiemateriaal zoals bijvoorbeeld plooibare kegels en compacte energiezuinige signalisatielampen.Bekijk alle artikels uit Herk-de-Stad