Limburg - Nieuws - Regio - Lokaal - Vakantie - Uittips - Stuur je bericht met foto: info@limburgnieuws.be

zaterdag 13 augustus 2022

Herk-de-Stad: Coronavirus: Extra agenten voor controles (13 maart 2020)

In navolging van de richtlijnen van de federale overheid, heeft de politie Limburg Regio Hoofdstad vandaag ook verschillende interne maatregelen genomen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Vanaf vanavond worden er extra politiemensen uit alle verschillende diensten van het korps ingezet om de naleving van de richtlijnen die gisteren genomen werden door de Nationale Veiligheidsraad te controleren. Het gaat niet enkel over het sluiten van caf├ęs, discotheken en restaurants. Er wordt bijvoorbeeld ook toezicht gehouden op de regeling rond markten, kerkelijke diensten en huwelijken. Daarnaast wordt er extra gepatrouilleerd in de omgeving van warenhuizen.

De politiezone vraagt aan burgers om hen zoveel mogelijk te contacteren via mail en telefoon. Enkel dringende aangiftes worden genoteerd in het politiekantoor. Deze contacten vinden zoveel mogelijk achter glas plaats. De politiezone werkt momenteel aan een alternatief waarbij het contact tussen burger en politieambtenaar volledig vermeden wordt.

Om te voorkomen dat de politiezone de komende weken capaciteitsproblemen zou ondervinden, krijgt de zone versterking van verschillende aspiranten uit de Limburgse politieschool. Vanzelfsprekend worden alle activiteiten die de politiezone zelf organiseert, afgeschaft.


Bekijk alle artikels uit Herk-de-Stad