Limburg - Nieuws - Regio - Lokaal - Vakantie - Uittips - Stuur je bericht met foto: info@limburgnieuws.be

zaterdag 13 augustus 2022

Herk-de-Stad: Politiezone koopt 19 elektrische fietsen (18 december 2019)

De sterke opkomst van de elektrische fiets is de politie Limburg Regio Hoofdstad niet ontgaan. De politiezone kocht recent liefst 19 fietsen. De zone zette al eerder dit jaar in op milieubewuste voertuigen, namelijk de voertuigen voor de hondengeleiders.

De agenten, inspecteurs en diensthoofden van de verkeers- en wijkdienst zullen de gewone fiets gedeeltelijk vervangen door een snellere variant, namelijk de Giant Entour E+ Electric Bicycle.

Dit nieuw vervoersmiddel beschikt over een slimme ondersteuningstechnologie die de juiste hoeveelheid energie bepaalt en levert zodat de inspecteurs comfortabel en met minder inspanning hun bestemming kunnen bereiken.

De politie Limburg Regio Hoofdstad wil door deze aanpassing niet alleen inzetten op het milieu maar ook op een betere dienstverlening van de burger. Een bijkomend voordeel is dat de zichtbaarheid van de politie in het straatbeeld zal verhogen.

Door het gebruik van een elektrische fiets zal de verplaatsing binnen een wijk, gemeente of stad veel gemakkelijker, sneller en efficiƫnter gebeuren. Langere afstanden met de fiets zullen geen probleem meer zijn waardoor de auto wat vaker aan de kant gezet kan worden.

"De inspecteurs van de wijk- en verkeersdienst zullen in een kortere tijdspanne bij de burger geraken en bovendien zal de aanspreekbaarheid verhogen als de burger onze inspecteurs vaker op een fiets voorbij zien komen in plaats van in een voertuig. Kortom, alleen maar voordelen voor de politiezone", zegt commissaris van politie, diensthoofd Wijk Benny Jooken.


Bekijk alle artikels uit Herk-de-Stad