zondag 1 augustus 2021

Herk-de-Stad: Vier straatracers onderschept (1 april 2019)

Afgelopen weekend kon de politie Limburg Regio Hoofdstad 4 straatracers en meerdere bestuurders voor overdreven snelheid en onaangepast rijgedrag onderscheppen. Twee bestuurders waren onder invloed. Op de N74 in Zonhoven werd vrijdagavond rond 20.30 uur een voertuig uit het verkeer gehaald wegens onaangepast rijgedrag. Er werden snelheden gemeten tot 100 km/uur waar de toegelaten snelheid 70 km/uur bedraagt.

Op de Sint-Truidersteenweg in Herk-de-Stad werden later die avond rond 23 uur twee racende bestuurders onderschept. Op deze weg bedraagt de toegelaten snelheid 70 km/uur. Eén van deze bestuurders was onder invloed van alcohol en haalde snelheden tot 140 km/uur. Bij het andere voertuig bedroeg de maximum gemeten snelheid 180 km/uur.

Zaterdag werd op de Trichterheideweg in Hasselt rond 2 uur een voertuig onderschept dat snelheden haalde tot 140 km/uur waar 50 km/uur is toegelaten. Ook deze bestuurder beging verschillende verkeersovertredingen en hanteerde een onaangepaste rijstijl.

Op de Boudewijnlaan in Diepenbeek werden rond 1.30 uur nog twee straatracers onderschept. Een patrouille merkte een voertuig op met een hoge snelheid waar de maximum toegelaten snelheid 90 km/uur bedroeg. De ploeg zette de achtervolging in en haalde hierbij snelheden van 190 km/uur. Tijdens de achtervolging wordt de ploeg ingehaald door een ander voertuig. De maximum toegelaten snelheid bedroeg op dat moment 120 km/uur. De voertuigen werden uit het verkeer gehaald. De bestuurder van één van de wagens was onder invloed van alcohol en drugs en was in het bezit van een gebruikershoeveelheid cannabis. Zijn wagen was bovendien niet verzekerd en werd getakeld.
De politie Limburg Regio Hoofdstad stelde de nodige processen-verbaal op. De rijbewijzen van de chauffeurs werden (tijdelijk) ingetrokken.


Bekijk alle artikels uit Herk-de-Stad