Stuur je artikel met foto: info@limburgnieuws.be --

vrijdag 27 november 2020

Heers: 20 vragen! Eric Dupain: 'Ik wil alles zelf ondervinden' (28 december 2016)

Eric Dupain uit Horpmaal heeft gisteren een stevige wandeling gemaakt. De mooie foto's van zijn wandeling kan je ontdekken op Twitter. Hij heeft bewondering voor mensen met een enorm doorzettingsvermogen. Eric is ook een doorzetter en gaat moeilijk werk niet uit de weg. Deel 2 van 20 vragen!

Eric DUPAIN
48 jaar
Heers (Horpmaal)
Communicatie- en commercieel manager

Hoe loopt je carrière?

"Na een carrière van drie jaar als rijkswachter heb ik 10 jaar als vertegenwoordiger voor de firma Würth gewerkt. Begin 2001 heb ik de overstap gemaakt naar de VRT waar ik bijna 15 jaar als sportjournalist gewerkt heb. Ik was een nieuwsmaker en ging het moeilijke werk niet uit de weg. De EPO zaak van Rutger Beke en de omkoopzaak in het voetbal, de zaak Yé, zijn twee pareltjes aan mijn kroon waar ik wel fier op ben. Hard en discreet werken zonder in de spotlights te lopen. In november 2015 heb ik de overstap gemaakt naar de Vlaamse Handbalvereniging waar ik als communicatie- en commercieel manager aan het werk ben."Je wint 2.500 euro en moet het meteen besteden. Wat doe je?

"Ik boek een vakantie naar Frankrijk."Welke grote ambitie koester je nog?

"Ik hoop ooit om met de nationale handbalploeg, dames en/of heren, naar de Olympische Spelen te gaan."Wat was de laatste aankoop waar je blij van werd?

"Van alles wat ik koop word ik blij. Anders zou ik het niet kopen", glimlacht Eric. "Ik geniet er van om in de Kerstperiode pakjes te kopen voor mijn gezin."Waar of bij wie, haal je inspiratie?

"Ik heb niet echt een inspiratiebron. Ik heb ook nooit gestudeerd voor een job. Ik wil alles zelf ondervinden en probeer een eigen lijn uit te stippelen die ik graag aftoets bij collega’s en/of mensen in mijn omgeving.Limburgnieuws.be laat Limburgers aan het woord over werk, vakantie, het leven, vrije tijd, ambitie.... 20 vragen!
Morgen deel 3 met Eric Dupain: "Ik ben gek op Frankrijk"

Bekijk alle artikels uit Heers