zaterdag 15 juni 2024

Hechtel-Eksel: 370 Klaprozen Sint-Elisabeth eren graven oud-strijders in Hechtel (29 juni 2023)

Bij de opwaardering van de begraafplaats aan de Lommelsebaan in Hechtel krijgen de graven van de oud-strijders een prominente plek. Honderden klaprozen van het handwerkatelier van Sint-Elisabeth eren de oud-strijders. De 370 klaprozen staan aan weerskanten langs het pad dat uitkomt aan het perk waar de oud-strijders begraven zijn.

Schepen van begraafplaatsen William Linmans: "We zijn trots dat we bij het opwaarderingsproject van deze begraafplaats konden samenwerken met begeleidingscentrum Sint-Elisabeth. We zijn blij met het resultaat en de samenwerking maakt ook de volwassenen van Sint-Elisabeth zelf fier, wetende dat zij hiermee onze oud-strijders eren en onze parkbegraafplaats kleuren. We kijken zeker uit naar verdere initiatieven."

"Het was voor onze volwassenen een mooie buitenkans dat ze hun talenten mochten inzetten voor dit prachtig project", vertellen begeleidsters Rita Vanderlocht en Aysel Cilsal. "Onze zorggebruikers bezitten gewoon bijzondere talenten. Onze enthousiaste deelnemers van het crea-atelier slaagden erin om 370 prachtige klaprozen af te leveren. Het project is een sterk staaltje van samenwerking en inclusie. We zijn er gemeente Hechtel-Eksel heel dankbaar voor."


Foto: Communicatie Hechtel

Bekijk alle artikels uit Hechtel-Eksel