zaterdag 15 juni 2024

Hechtel-Eksel: Erkenning Hechtel-Eksel als toeristisch centrum (3 maart 2023)

Vlaams minister van Toerisme Zuhal Demir geeft een gunstig advies voor de erkenning van de gemeente Hechtel-Eksel als toeristisch centrum. Daarmee gaat ze in op de vraag van het gemeentebestuur. Het is nu aan de federale regering om op basis van het advies van Demir een finale beslissing te nemen.

"Met Bosland en haar omliggende natuurgebieden is Hechtel-Eksel een walhalla voor fietsers, wandelaars en natuurliefhebbers. Ook onze luchtvaartfanaten kunnen er ieder jaar terecht voor de Sanicole airshow en de verblijfsaccommodatie is de voorbije jaren sterk uitgebouwd. De erkenning als toeristisch centrum zal de lokale economie alleen maar versterken", zegt Demir.

"De erkenning als toeristisch centrum zal de lokale economie versterken en Hechtel-Eksel op de kaart van Vlaanderen blijven zetten”, zegt Vlaams minister van Toerisme Zuhal Demir.

De erkenning als toeristisch centrum geeft de gemeente Hechtel-Eksel de mogelijkheid om ook op zondag de handelszaken in de gemeente te openen, wat een boost geeft aan de aantrekkingskracht van het lokale toerisme.

Bekijk alle artikels uit Hechtel-Eksel