zaterdag 15 juni 2024

Hechtel-Eksel: Winnaars Bosland in Beeld 2022 (26 september 2022)

Met Bosland in Beeld lanceerden de Boslandpartners voor het derde jaar op rij een fotowedstrijd die inzoomde op alle aspecten van het grootste avonturenbos van Vlaanderen. Uit meer dan 650 inzendingen werd een preselectie van 52 werken gemaakt. Daaruit heeft een professionele jury en een publieksjury nu een Top 3 aangeduid. Opvallend is dat 2 Boslandse fotografen met hun inzendingen dit jaar zowel goud als brons halen. Ook in 2023 komt Bosland in Beeld terug.

De 52 geselecteerde foto's werden genomen door Angelica Van Genechten, Anke Berckmans, David Peters, Henri Loomans, Hilda Lodewijks, Ingrid Gilis, Janne Vermesen, Jan Thomas, Jens Veraa, Kathleen Woinin, Kenny Ooms, Koen Metten, Luc Beysen, Melissa Den Houd, Patricia Palmans, Paul Smeets, Peter Waelbers, Rachel Beliƫn, Robert Boons, Stijn Zajc, Wouter Geerits.

JURYPRIJS
Goud voor David Peters
Het werk To walk in nature is to witness a thousand miracles van David Peters werd door de Jury bekroond met de hoofdprijs. In het beeld zien we een reebok uit de Bosland Big Five opgaan in een mooi Boslandlandschap.

Zilver voor Angelica Van Genechten
Het beeld Uitkijktoren van Angelica Van Genechten gaat met de zilveren medaille lopen. De haast perfecte symmetrie en vooral het dieptezicht over het Boslandlandschap vanaf de Reus van Bosland wist de jury wel te bekoren.

Brons voor Jens Veraa
De foto Waterweg en voetgangersbrug kruisen elkaar krijgt de bronzen medaille van de jury. Het beeld toont een mooi lijnenspel van een vrachtschip op het kanaal Bocholt - Herentals, net op het moment dat deze onder de voetgangersbrug ten noorden van Sahara kruist, en dat in vogelperspectief.


PUBLIEKSPRIJS
Op 15 september werden alle deelnemende foto's bekendgemaakt via een fotoalbum op de Facebookpagina. Bezoekers konden vanaf dan meestemmen voor de Bosland in Beeld publieksprijs. Heel wat fotografen gingen aan de slag om hun foto's te promoten via hun netwerk. Dat resulteerde in deze opmerkelijke en tegelijkertijd smakelijke Top 3, die op 22 september reeds bekend raakte. Met Paarse heide vanuit de lucht kaapt Boslander Jens Veraa de gouden medaille weg in de publieksprijs. Het beeld van Lommelse Blekerheide haalde liefst 515 likes.

Het beeld Werkend paard kreeg liefst 492 likes op Facebook en pakt daarmee zilver. Op de foto zien we een boerenpaard aan de slag op een akker in Bosland.

Tenslotte haalde Reflection van David Peters 426 stemmen en pakt daarmee brons. In de foto zien we een prachtige reflectie van het landschap in de Lommelse Watering.

Winnaars van Bosland in Beeld worden beloond met een Boslandbon.Foto: Communicatie Bosland / winnaars fotowedstrijd

Bekijk alle artikels uit Hechtel-Eksel