Stuur je bericht met foto: info@limburgnieuws.be

vrijdag 2 juni 2023

Hechtel-Eksel: BoslandTrail ontvangt 4000 trailers uit 10 verschillende landen (21 september 2022)

BoslandTrail is het komende weekend (23 en 24 september 2022) toe aan zijn vijfde editie. Met 4000 deelnemers groeit het aantal deelnemers voor de vijfde editie naar een ongekende hoogte. De gratis TrailFeesten met duizenden finishers, kinderanimatie en muzikale omkadering maken van komende zaterdag een prachtige zomerafsluiter in Bosland.

"Met Belgen, Nederlands, Duitsers, Fransen, Spanjaarden, Polen, Luxemburgers, Zwitsers, Engelsen en zelfs een Zuid-Afrikaan is het deelnemersveld weer wat internationaler. Bosland maakt zich op voor opnieuw een topweekend. De routes van de 100km, 75km en 50km kregen ook weer enkele nieuwigheden mee. Met een 2500-tal deelnemende Boslanders, meer dan 20 meewerkende verenigingen en zo'n 80 vrijwilligers kent iedereen in de regio wel iemand die deelneemt of helpt bij de organisatie", vertellen Lennert Lodewijks en Dieter Vangeneugden van de organisatie.

De organisatie zette vijf nieuwigheden op in het kader van z'n 5-jarig jubileum. Vorige week nog werd de BoslandTraildreef officieel geopend, waar alle deelnemers zullen doorlopen. De flessen bier Den BoslandTrailer die in samenwerking met de bijen uit Bosland en Ter Dolen, zijn ook op de startweide nog te koop. De organisatie steunt vijf goede doelen en de deelnemers krijgen gepersonaliseerde startnummers. Op de route zullen supporters kunnen afzakken naar BoslandTrail Villages waar ze nog intenser kunnen supporteren.

De organisatie voorziet de mogelijkheid voor volgers om een deelnemer te volgen in de BoslandTrailApp. "Zo weten de supporters en volgers ongeveer waar hun deelnemer zich bevindt. Zo kan de fles BoslandTrailer nog koud ontkurkt worden", glimlacht Lana Gijbels van de organisatie.

Het programma voor de TrailFeesten is inmiddels ook weer bekend. Met gratis toegang voor elke Boslander. Groot en klein kan er genieten van het spektakel.


INFO


https://www.boslandtrail.be/

Bekijk alle artikels uit Hechtel-Eksel