Limburg - Nieuws - Regio - Lokaal - Vakantie - Uittips - Stuur je bericht met foto: info@limburgnieuws.be

donderdag 1 december 2022

Hechtel-Eksel: Toeristische brochure vol nieuwigheden (27 maart 2022)

De Boslandgemeenten Hechtel-Eksel, Lommel, Peer en Pelt stelden de derde editie van een gezamenlijke toeristische brochure voor. Onder de gekende noemer Beleef Bosland wordt het strafste natuurgebied van Vlaanderen onder de loep genomen. Rode Duivel Hans Vanaken en kunstenaar Will Beckers nemen daarbij de lezer mee op pad in hun achtertuin.De brochure, die gedrukt wordt op een oplage van 16.500 exemplaren, neemt de lezer mee op sleeptouw door het gebied. Dat de editie van 2021 een schot in de roos was, staat buiten kijf. Bosland kreeg naast heel wat media-aandacht ook tal van positieve reacties van lezers. De partners kozen er daarom voor om het geslaagde concept niet om te gooien maar te actualiseren naar het nieuwe jaar.

Deze nieuwe brochure oogt bovendien bijzonder fris. Leen Gielen, voorzitster van Bosland: "Bosland is groot en er is heel veel te doen. Te veel zelfs om allemaal in één brochure te bundelen. Daarom gaat de toeristische brochure voor topbelevingen en bundelden we die netjes in zes thema's: algemene info, fietsen, wandelen, kinderen, cultuur, verrassend en plekjes. Bij elk thema vind je leuke en vaak onverwachte producten terug. De bijhorende praktische uitleg en info zetten je meteen op de goede weg."

De nieuwe brochure focust vanzelfsprekend ook op tal van nieuwe producten. Gaande van nieuwe wandel-, fiets-, of sportbelevingen (Met de Riksja door Pelt, de Peerse mountainbikeroutes, de Groene Halte wandeling in Pelt, de Natuurloop in Lommel) of nieuwe kinderbelevingen (Vuuravontuur in Pelt en Lommel, de Crash van Kolonel Knots in Peer).

De brochure is vanaf 22 maart 2022 beschikbaar bij de toeristische infokantoren en de belangrijkste toeristische partners in Bosland. Verder promoten de partners het lezen van de digitale versie van de brochure via de Boslandwebsite.


Laat duidelijk zijn dat Bosland ook dit jaar heel wat troeven in de hand heeft om jong en oud onvergetelijke momenten in de Limburgse natuur te bezorgen
Foto: Communicatie Bosland

Bekijk alle artikels uit Hechtel-Eksel