Limburg - Nieuws - Regio - Lokaal - Vakantie - Uittips - Stuur je bericht met foto: info@limburgnieuws.be

donderdag 1 december 2022

Hechtel-Eksel: 9 nieuwe ondernemers aan de slag als Bosland Gastheer (9 maart 2022)

In Bosland werden 9 ondernemers uit de Boslandgemeenten erkend als Gastheer. Ze doorliepen de voorbije maanden een opleidingstraject en informeren vanaf nu bezoekers kwalitatief over de mogelijkheden in Bosland.

Elk van hen slaagde voor de toegangsproef waardoor ze geschikt werden bevonden om bezoekers in Bosland kwalitatief te informeren over het toeristische aanbod, de verschillende interessante plekken, de fauna en flora en ze bieden ook de belangrijkste toeristische kaarten aan.
De nieuwe Gastheren uit Lommel zijn Brouwerij Vandijck en B&B Wilgenhuys. In Hechtel-Eksel vervoegen Eetcafé de Lage Kempen, Brouwerij De Logt en V-Vakantiehuis het lijstje. Voor Pelt is het B&B Le Jardin. Ten slotte verwelkomen we vanuit stad Peer Via Vespa, Hotel De Boskar en Villa Vigor als nieuwe ambassadeurs.

Leen Gielen van Bosland: "Je ziet steeds vaker dat - naast de toeristische infokantoren en Boslandkanalen - bezoekers informatie over Bosland opvragen bij (toeristische) ondernemers zoals B&B's, ijssalons of koffiebars. Om die reden verbindt, versterkt en vermarkt Bosland haar Gastheren."

De voorbije jaren werden reeds 43 ondernemers erkend als Gastheer. Dit maakt dat er vandaag in totaal 52 enthousiaste ondernemers in Bosland zijn die gasten kwalitatief over Bosland informeren.


INFO BOSLAND
Bosland is het grootste kindvriendelijke bos van Vlaanderen. Deze gigantische natuurkern van 6.517 ha in Noord-Limburg strekt zich uit over de gemeenten Hechtel-Eksel, Pelt, Peer en Lommel en bestaat vooral uit bossen, heide, graslanden en beekvalleien. Bosland behoudt en ontwikkelt haar mooie en kwalitatieve natuur, maar stelt deze ook zo veel mogelijk open voor het grote publiek. Daarbij staat duurzame ontwikkeling voorop: Bosland creëert dynamiek vanuit het groen. Kom ook overdadig genieten van deze verrassende natuur.
Nog meer smaak en beleving in Bosland: 9 nieuwe ondernemers worden Bosland Gastheer
Foto's: Bosland

https://www.limburgnieuws.be/

Bekijk alle artikels uit Hechtel-Eksel