Limburg - Nieuws - Regio - Lokaal - Vakantie - Uittips - Stuur je bericht met foto: info@limburgnieuws.be

donderdag 1 december 2022

Hechtel-Eksel: De Schans is weer open (5 maart 2022)

Na een grondige renovatie werd gemeenschapscentrum De Schans officieel heropend. In mei 2019 sloot GC De Schans de deuren en kon de metamorfose van het gebouw van start gaan. De renovatie duurde omwille van corona langer dan verwacht, maar op vrijdag 4 maart 2022 werd de vernieuwde Schans tijdens een receptie voor genodigden officieel heropend.

Vanaf nu kan het culturele leven in Hechtel-Eksel weer beginnen bruisen. En dat doet het al meteen op zaterdag 5 maart met een groots openingsfeest. Overdag kunnen bezoekers genieten van een gratis rondgang, een kunstexpo van de leerlingen van de KANL, en optredens van Koninklijke Harmonie De Bergengalm en Noord-Limburgse Brassband. 's Avonds zijn er concerten, met als hoofdact Patrick Cuyvers en gastartiesten als Mario Goossens en Igor Maseroli.

"Onze diensten hebben enorm hun best gedaan om dit openingsweekend binnen de coronamaatregelen te organiseren. Toch was het avondconcert op zaterdag meteen hopeloos uitverkocht. De mensen kijken ernaar uit om elkaar terug te zien en samen van lokaal talent te genieten", zegt schepen Kelly Leenaerts.

Geweldig nieuws voor de inwoners van Hechtel-Eksel en buurgemeenten: De Schans is weer open
Foto: Communicatie Hechtel-Eksel

"Als lokaal bestuur zijn we trots dat onze verenigingen terug in deze prachtige omgeving terecht kunnen om te vergaderen, activiteiten te organiseren en feestelijkheden op poten te zetten. Eindelijk kunnen we terug voor ontmoeting en verbinding zorgen, hetgeen waar iedereen na een woelige coronaperiode zo naar snakt. En dat in zo'n mooi lichtrijk gebouw. In het najaar wordt ook de buitenaanleg nog gerealiseerd", aldus burgemeester Jan Dalemans.

Bekijk alle artikels uit Hechtel-Eksel