Limburg - Nieuws - Regio - Lokaal - Vakantie - Uittips - Stuur je bericht met foto: info@limburgnieuws.be

woensdag 17 augustus 2022

Hechtel-Eksel: Bosland Gin (6 oktober 2021)

Nadat in Bosland eerder al koeken, pralines en Tree Gin werden ontwikkeld, wordt vandaag door Gastheer distilleerderij De Korhaan uit Hechtel-Eksel een spiksplinternieuw product op de markt gebracht: Bosland Gin. Er zijn 2 varianten. Het grote publiek kan op zondag 10 oktober tijdens het Verjaardagsfeest 15 jaar Bosland kennismaken met het smakelijke, nieuwe drankje.

Danny Desair - die al 35 jaar deel uitmaakt van het Korhaan team - stak samen met zaakvoerster Kim Van Heel de handen uit de mouwen om een gin te produceren waarvan de hoofdtoonsmaak rechtstreeks verbonden is aan een van de weinig inheemse - maar veelvuldig voorkomende naaldbomen in Bosland - namelijk de Pinus Sylvester, beter bekend als grove den.

Natuurbeleving in alle mogelijke vormen is steeds belangrijker in onze samenleving. Ondernemers uit Bosland spelen er graag op in. Bosland Gin laat daarom gasten en bezoekers genieten van een lekker aperitief dat - in combinatie met een natuurtonic - de smaak van Bosland weerspiegelt na een deugddoende fietstocht door de bomen of een wandeltocht in het bos.

De toonsmaken zijn jeneverbes, koriander, engelwortel, citroen en dennenappel. Het alcoholpercentage bedraagt 40%. Bosland Gin is te koop bij de Korhaan (zowel online als offline) op fles aan 33,99 euro (70cl) en als relatiegeschenk aan 6,99 euro (10cl). In de toekomst ook te koop bij de toeristische infokantoren en handelszaken in Bosland.


Op 10 oktober viert Bosland haar 15 jarig verjaardagsfeest in Resterheide (13-17u) met heel wat leuke activiteiten, workshops, spelletjes, een boscafé met lekkers uit Bosland, animatie, muziek, wandelingen met gids en - uiteraard - smakelijk verjaardagsgebak. Die dag kan het grote publiek kennismaken met het nieuwe drankje.
Foto's: De Korhaan - Bosland

Bekijk alle artikels uit Hechtel-Eksel