woensdag 27 oktober 2021

Hechtel-Eksel: Gemeente en tennisclub realiseren nieuwe tennishal en padelterreinen (6 september 2021)

Lokaal bestuur Hechtel-Eksel en Tennisclub Hechtel-Eksel voelen de nood aan extra tennisinfrastructuur. Om aan de behoefte van de sportieve inwoner te voldoen, slaan beide partijen nu de handen in elkaar voor de realisatie van een indoor tennishal en padelterreinen.

"We zijn al even bezig met de uitbreiding van sport- en recreatiezone Eksel. In het verleden breidden we de sporthal uit, verplaatsten we de tennisterreinen, legden we een parking, een Finse piste en beachterreinen aan, vernieuwden we de atletiekpiste, ... Nu is het tijd om de tennisinfrastructuur uit te breiden. TC Hechtel-Eksel heeft nood aan een indoorhal om ook in de winterperiode kunnen spelen. Ook hun aanbod aan jeugdtrainingen kan door een indoorhal uitbreiden. De nood is dus voelbaar en wij willen eraan voldoen", zegt schepen van sport Nele Lijnen.

"De nieuwe infrastructuur wordt prachtig en volledig rolstoeltoegankelijk. De huidige buitenterreinen worden aangevuld met een indoor tennishal met vier tennisterreinen, een cafetaria, kleedkamers, doucheruimten en toiletten. De centrale cafetaria zal trouwens verhoogd liggen waardoor je een overzicht krijgt over zowel de binnen- als de buitenterreinen", zegt voorzitter van Tennisclub Hechtel-Eksel, Bart Drees.

Er wordt ook een groot buitenterras en een padelterrein aangelegd. In de toekomst komen er zelfs nog drie extra padelterreinen bij. "Zo spelen we samen met de tennisclub in op de snel groeiende padeltrend. Door vier terreinen aan te leggen, voldoen we aan de voorwaarden om tornooien te organiseren. Een extra troef om sport- en recreatiezone Eksel te promoten", legt schepen Lijnen uit.

Burgemeester Jan Dalemans: "De tennisclub voorziet zelf 600.000 euro, hetgeen wij matchen met nog eens 600.000 euro. Bovendien voorziet de Vlaamse overheid in het kader van het decreet houdende ondersteuning bovenlokale sportinfrastructuur een subsidie van 288.666,15 euro."

De nieuwe infrastructuur wordt ook ter beschikking gesteld aan scholen uit de buurt en zal verschillende sportevenementen accommoderen. Ook de beachterreinen zullen in de toekomst een vaste invulling krijgen.Schepen Nele Lijnen, voorzitter Bart Dries (Tennisclub) en burgemeester Dalemans
Foto: Communicatie Hechtel-Eksel

Bekijk alle artikels uit Hechtel-Eksel