woensdag 27 oktober 2021

Hechtel-Eksel: Artuur en Hermien Peters gehuldigd (13 augustus 2021)

Kajakkers Artuur en Hermien Peters, geboren en getogen in Hechtel-Eksel, zijn door het gemeentebestuur in de bloemen gezet. “Met zo'n topprestaties tijdens de Olympische Spelen, verdienen Artuur en Hermien waardering vanuit elke hoek. Daarom nodigden we hen in het gemeentehuis uit voor een huldiging. Artuur en Hermien deden de Olympische Spelen echt leven in onze gemeente. Dat enthousiasme voor sport kan ik als schepen van sport alleen maar aanmoedigen. Ik weet zeker dat dit kinderen inspireert om ook hun sportieve dromen na te jagen", zegt schepen Nele Lijnen.

Artuur en Hermien Peters, broer en zus, opgegroeid in Hechtel-Eksel, zetten tijdens de Olympische Spelen in Tokio sterke resultaten neer. Artuur finishte als 10de in de K1 1000 m. Zus Hermien kajakte zich in de K1 500 m naar een 6de plaats. Dat leverde haar een Olympisch diploma op. Samen met kajakpartner Lize Broekx deed Hermien Peters daar ook nog eens een 9de plaats in de K2 500 meter bij.Burgemeester Jan Dalemans is momenteel met verlof. Tijdens een videogesprek feliciteerde hij Artuur en Hermien Peters.
"Heel wat inwoners hebben er uren slaap voor gelaten om de wedstrijden live te volgen. In het straatbeeld lieten we de Belgische vlaggen na het EK voetbal hangen. Van een Duivels dorp gingen we naar een Olympisch dorp."
Foto: Communicatie Hechtel-Eksel

Bekijk alle artikels uit Hechtel-Eksel