vrijdag 22 januari 2021

Hechtel-Eksel: Dj's zorgen voor warme winterbeats in de kerk van Hechtel (23 december 2020)

Om jongeren tijdens de kerstvakantie een hart onder de riem te steken, organiseert het gemeentebestuur Warme Winterbeats: 8 jonge dj's die vier live sets van twee uur draaien in uiteenlopende muziekstijlen. De sets worden vanaf zaterdag 26 december gestreamd via de Youtube live van gemeente Hechtel-Eksel.

"Het was een raar jaar voor onze jeugd. Een jaar ook zonder festivals of concerten. Gelukkig brengen we daar tijdens de kerstvakantie verandering in: jonge dj’s kruipen achter de draaitafels om onze jeugd met warme winterbeats een hart onder de riem te steken. En dat op verschillende herkenbare locaties in Hechtel-Eksel. Een topconcept als je het mij vraagt", zegt schepen Kelly Leenaerts.

Het gemeentebestuur verzamelde 8 jeugdige dj's die vier keer een set van 2 uur opnemen. Via http://www.facebook.com/JeugddienstHechtelEksel zal je steeds een link naar de live sessies vinden. De eerste sessie zal te zien zijn op zaterdag 26 december om 20u. Ook op oudejaarsavond zal je een dj-set op YouTube kunnen volgen.

"Met dit project geven we jonge dj's de kans om zich nog eens uit te leven voor een publiek. Voor jongeren vormen de sessies een uitlaatklep om thuis in hun eigen bubbel even los te gaan", zegt burgemeester Jan Dalemans.

"De eerste sessie vindt bijvoorbeeld plaats in de kerk van Hechtel, uiteraard met toestemming van pastoor en koster. Tijdens de tweede set spelen de dj's de Stermolen plat. De derde sessie bevindt zich op een dakterras aan het rondpunt in Hechtel en de vierde en laatste sessie gaat door in de nieuwe bedrijfshal van LGR."Foto: Dienst communicatie Hechtel-Eksel

Bekijk alle artikels uit Hechtel-Eksel