vrijdag 22 januari 2021

Hechtel-Eksel: Gemeente en inwoners zorgen voor warmte in het straatbeeld (23 november 2020)

Mentaal en fysiek welzijn zijn enorm belangrijk, zeker nu de dagen donkerder worden. Daarom wil het gemeentebestuur een warmtegloed creëren doorheen heel Hechtel-Eksel. Dit doen ze met de Zorg voor warmte-actie die inwoners oproept om creatief aan de slag te gaan en van hun buurt de warmste buurt van de gemeente te maken.

In donkere tijden gaan we op zoek naar licht en warmte. "Daarom hangt de kerstverlichting al vroeg in het straatbeeld. Maar we willen nog meer sfeer. Daarbij hebben we de hulp van onze inwoners nodig. Samen creëren we een warmtegloed doorheen de ganse gemeente. Het eerste wat je daarvoor kan doen, is alvast je kerstverlichting en -decoratie aan het raam hangen", zegt schepen van welzijn Johan Feyen.

"Daarnaast dagen we onze inwoners uit om met kleurplaten en haakpatronen aan de slag te gaan. Download ze via http://www.hechtel-eksel.be/zorg-voor-warmte of haal ze af bij het KIK in Hechtel of de bib in Eksel", zegt burgemeester Jan Dalemans. "Kleur de plaatjes in of haak een kerstslinger. Hang ze aan het raam of steek ze bij een eenzame buur in de brievenbus."

"Het is ook belangrijk dat we in beweging blijven. Hiervoor creëerde het gemeentebestuur een leuke kerstbingo kaart. Ga ermee op pad (met je bubbel) en spot de verschillende kerstfiguurtjes in je buurt. Een leuke activiteit voor het hele gezin. De seniorendienst start ook opnieuw een belronde naar de 75-plussers op."


Bekijk alle artikels uit Hechtel-Eksel