Stuur je artikel met foto: info@limburgnieuws.be

maandag 26 oktober 2020

Hechtel-Eksel: Kinder- en jeugdbib opent in Huis van het Kind Hechtel-Eksel (16 september 2020)

De kinder- en jeugdbib is officieel geopend. Kinderen en ouders vinden er een groot aanbod aan leesboeken, voorleesboeken en luisterboeken op maat van kinderen en jongeren. Ook de Hechtelse scholen kunnen er voortaan voor hun portie leesvoer terecht. De bib is de perfecte culturele aanvulling voor het Huis van het Kind en oogt uitnodigend door het moderne maar knusse interieur.

"Naast de kinderopvang vind je in het KIK ook de gemeentelijke kinder- en jeugddiensten, Kind en Gezin, De Opvoedingswinkel en andere partners. De kerst op de taart is onze gezellige kinder- en jeugdbib"n zegt schepen Nele Lijnen.

"We willen dat kinderen en jongeren zich ook op cultureel vlak kunnen ontplooien. Daarvoor is er geen geschiktere plek dan een bib. Boeken prikkelen de fantasie, beantwoorden vragen en lezen is heerlijk ontspannend. Bijgevolg openden we naast de bestaande bibliotheek in Eksel nu ook een kinder- en jeugdbib in het nieuwe Huis van het Kind", zegt schepen Kelly Leenaerts.

Het Huis van het Kind Hechtel-Eksel heet het KIK, wat staat voor Kind is Koning. Laat de naam niet misleiden, het KIK is er niet alleen voor kinderen. Alle (aanstaande) ouders, kinderen en jongeren tot 24 jaar zijn er welkom. Ze kunnen er vragen stellen, elkaar ontmoeten, informatie vinden,...


Bekijk alle artikels uit Hechtel-Eksel