Stuur je artikel met foto: info@limburgnieuws.be

zondag 25 oktober 2020

Hechtel-Eksel: Grote drukte aan autokeuring Eindhovensebaan (2 juli 2020)

"Om wachtrijen langs de rijweg tegen te gaan en de veiligheid te garanderen, geldt er vanaf 1 juli een parkeer- en stilstandverbod langs en op beide zijden van de rijweg", zegt burgemeester Jan Dalemans.

Op 18 maart sloten de keuringsstations omwille van de coronacrisis de deuren. Op 4 mei heropenden ze voor personenauto's. Dit gebeurde aan de hand van een gespreide aanpak om drukte aan de stations te vermijden. Toch bleef het aan het keuringsstation in Hechtel-Eksel heel druk.

"De wachtrijen met voertuigen stonden onlangs zelfs tot op de openbare weg en het fietspad. Dit zorgde voor onveilige verkeerssituaties zowel voor de zwakke weggebruiker als voor de automobilist. Daarom voeren we nu tijdelijk extra verkeersmaatregelen in om de veiligheid van onze weggebruikers te waarborgen. Vanaf 1 juli geldt er een tijdelijk parkeer- en stilstandverbod."

De Eindhovensebaan wordt gebruikt voor doorgaand verkeer. Om de openbare orde, rust en veiligheid te blijven garanderen, wordt er een parkeer- en stilstandverbod ingevoerd langs en op beide zijden van de rijweg, en dit vanaf het kruispunt Eindhovensebaan - Dennenstraat tot aan het kruispunt Eindhovensebaan - Vlasmeerstraat/Kiefhoekstraat. Dit verbod wordt met de plaatsing van de nodige verkeersborden aan de weggebruiker bekendgemaakt. Inbreuken op het parkeer- en stilstandverbod zullen worden door de politie bestraft.


Bekijk alle artikels uit Hechtel-Eksel