Stuur je artikel met foto: info@limburgnieuws.be

maandag 26 oktober 2020

Hechtel-Eksel: Twee troostplekken in Hechtel-Eksel (22 juni 2020)

Het gemeentebestuur opende in samenwerking met Ferm twee troostplekken in Hechtel-Eksel waar mensen kunnen samenkomen om rouw en verdriet te delen. Op zaterdag 20 juni werden de troostplekken door burgemeester en schepenen ingehuldigd. In totaal wil Ferm 100 van die troostplekken over heel Vlaanderen inrichten.

"Het coronavirus heeft het gewone leven ontwricht. Gemis, verlies en afscheid nemen, valt dit jaar voor veel mensen extra zwaar. In deze periode kunnen bepaalde afscheidsrituelen niet doorgaan. Troost krijgen en geven is anders dan anders. Veel mensen hebben het daar moeilijk mee", zegt schepen van senioren Johan Feyen.

"De afgelopen maanden is heel duidelijk gebleken dat onze inwoners er voor elkaar zijn", zegt burgemeester Jan Dalemans. "Als lid van Ferm Hechtel, droeg schepen Kelly Leenaerts haar steentje bij. Samen met enkele andere bestuursleden was ze de drijvende motor achter de groep vrijwilligers die mondmaskers maakten voor onze inwoners en ons verplegend personeel. Deze verbondenheid willen we nu verderzetten."

Samen met Ferm Hechtel en Eksel richtte het gemeentebestuur twee troostplekken in. In Hechtel stelden ze in de Sint-Lambertusstraat, aan de parking van In den Brand, locatie en zitbanken ter beschikking. In Eksel kozen ze voor een troostplek aan het einde van de Kapelstraat.

Een troostplek is een groene plek die voor iedereen toegankelijk is. Waar je troost kunt vinden en samen met je buurt of gemeente bloembollen plant als symbool voor verbondenheid, hoop en kracht. In het voorjaar van 2021, wanneer de bloemen groeien en bloeien, herdenken we de moeilijke periode die corona ons bracht en gedenken we onze dierbaren. Ferm voorziet naast bloembollen ook een troostpaneel met een inspirerend gedicht van Jan Ducheyne.
Bekijk alle artikels uit Hechtel-Eksel