Stuur je artikel met foto: info@limburgnieuws.be

woensdag 23 september 2020

Hechtel-Eksel: Gemeente en OCMW Hechtel-Eksel werken voortaan op afspraak (12 mei 2020)

Vanaf deze week werken gemeente en OCMW uitsluitend op afspraak. Dat zat er al langer aan te komen, maar de coronacrisis stak er tijdelijk een stokje voor. Nu gemeentehuis en OCMW weer open zijn, kan het werken op afspraak eindelijk van start gaan. "En dat is een goede zaak in deze bijzondere tijden", zegt burgemeester Jan Dalemans. "Het respecteren van de sociale afstand blijft immers essentieel en wachtrijen in het gemeentehuis en OCMW willen we koste wat kost vermijden."

"Werken op afspraak heeft voor onze inwoners alleen maar voordelen. Je plant je bezoek in wanneer dat voor jou past, je kan op meer momenten in het gemeentehuis en het OCMW terecht, je vermijdt lange wachttijden en je bent meteen aan de beurt. Bovendien kunnen onze medewerkers je afspraak goed voorbereiden en jou dus sneller en beter helpen."

Gemeente en OCMW willen elke afspraak zo veilig mogelijk laten verlopen. Zo voorzien ze voldoende ontsmettingsmogelijkheden voor de handen en er wordt extra tijd voorzien tussen afspraken zodat het gemeentepersoneel de infrastructuur tussendoor proper kan maken. De technische dienst installeerde eerder al schermen van plexiglas aan het onthaal en de loketten om de kans op besmetting, zowel voor inwoners als voor medewerkers, zo veel mogelijk te verkleinen. Maar let opÂ… het bewaren van de veiligheidsafstand blijft uitermate belangrijk. Let hier zeker op wanneer je op afspraak langskomt.

Een afspraak maken, kan op drie manieren:
24/7 online via http://www.hechtel-eksel.be/afspraak
Telefonisch tijdens de openingsuren via 011 73 40 37 (gemeentehuis) of 011 89 12 12 (OCMW)
Tijdens de openingsuren aan het onthaal van het gemeentehuis of het OCMW. Al raden we in coronatijden aan om je afspraak online of telefonisch te maken. Dit om onnodige contacten, zowel voor jou als voor onze medewerkers, te beperken.

INFO
www.hechtel-eksel.be/hoe-maak-je-een-afspraakBekijk alle artikels uit Hechtel-Eksel