Stuur je artikel met foto: info@limburgnieuws.be

vrijdag 25 september 2020

Hechtel-Eksel: Feestelijk openingsweekend vernieuwde bibliotheek Eksel (14 januari 2020)

In de bibliotheek van Eksel valt er altijd veel te beleven. Maar dit weekend nog net dat tikkeltje meer. Burgemeester Jan Dalemans en schepen Johan Feyen verklaren, samen met alle raadsleden, de bib na ingrijpende verbouwingen op vrijdag 17 januari officieel voor geopend. En dat vieren ze met een feestelijk openingsweekend.

Burgemeester Jan Dalemans: "Ik ben blij dat we eindelijk onze vernieuwde bib officieel kunnen openen. Naast een bibliotheek is het een prachtige ontmoetingsplaats voor jong en oud. De goede reacties die we in de afgelopen weken van de bezoekers mochten ontvangen, liegen er niet om. De bib van de toekomst staat in Hechtel-Eksel. En dat mag nu groots gevierd worden."

Schepen Johan Feyen is ook enthousiast over de nieuwe bib: "De werking werd uitgebreid met nieuwe software, een studeer- en computerzaal, een zitruimte en leuke lees- en speelhoekjes. Bovendien is de bib iedere dag open, zélfs op zondag. En ook de centrale ligging is een enorme meerwaarde."

Ook tijdens het openingsweekend staat beleving centraal. Op vrijdag 17 januari gaat de opening in De Geer van start met een exclusieve receptie voor genodigden. Hier maken bibliothecaris Marc Renckens en architect Donald Nijssen, twee belangrijke spillen in het nieuwe bibverhaal, de gasten warm voor het daaropvolgend bibliotheekbezoek en de officiële opening met het ceremoniële doorknippen van een niet zo alledaags lint.

Zaterdag 18 januari staat de beleving in teken van haar bezoekers, klein en groot. Het wordt een kinderfeest met animatie, workshops en een cadeautje. Maar ook volwassenen ontdekken alle sfeervolle nieuwigheden in de bib tijdens een rondleiding met de bibliothecaris.

Het feestweekend afsluiten, doet de bib van Eksel uiteraard op een literaire noot. Met Toast Literair: de gesmaakte formule van een heerlijk ontbijt gevolgd door een al even heerlijke lezing. Niemand minder dan historicus/schrijver Korneel De Rynck werpt er als kind van de moderne tijd een blik op het verleden.

Programma: hechtel-eksel.bibliotheek.be
Bekijk alle artikels uit Hechtel-Eksel