zaterdag 31 juli 2021

Hechtel-Eksel: 42 Boslandse klassen gaan op school vlinders kweken (26 april 2019)

42 klassen uit de Boslandgemeenten gaan de komende 5 weken aan de slag met het kweken van vlinders op school. Ze ontvingen daarvoor het educatief pakket Vlinders van Bosland waarbij ze bijleren over het belang van vlinders en zelf aan de slag gaan met het kweken van vlinders in de klas.

Bosland is een biodiversiteitshotspot, op vlak van vlinders is dit zeker zo. Vele soorten vinden hun habitat in de bosranden, heidevlaktes en weides van Bosland. Door gericht natuurbeheer leveren de Boslandpartners de nodige inspanningen om de vlinders en hun leefgebied te beschermen. De schoolinstellingen in Bosland zijn een bevoorrechte partner bij het bewustmaken en enthousiasmeren van kinderen over de unieke natuur in Bosland.

De voorbije jaren werd het educatief pakket reeds met succes in de Lommelse scholen ingezet in het kader van het project LOC De Vlinder.

In Peer neemt basisschool de Puzzel, Sint-Elizabeth, basisschool Pieter Brueghel, De Uitvlinder, ’t Perenboompje en de Dommelbrug deel. In Hechtel-Eksel de basisschool Hechtel-Eksel, De Zandkorrel en Ter Duinen. In Lommel De Speling, GVBS Boudewijnschool en XCL Wegwijs.


Bekijk alle artikels uit Hechtel-Eksel