Stuur je tekst met foto: info@limburgnieuws.be

maandag 15 juli 2024

Hechtel-Eksel: Met belgerinkel naar de winkel: Schepencollege springt op de fiets (29 april 2016)

Zaterdag 30 april trapt het schepencollege van Hechtel-Eksel de actie ‘Met Belgerinkel naar de Winkel’ op gang door zelf het goede voorbeeld te geven. Zij fietsen zaterdagvoormiddag langs alle deelnemende handelaars en delen lotjes uit aan klanten die met de fiets of te voet komen winkelen.

Ook dit jaar zetten 27 handelszaken hun schouder onder het project ‘Met Belgerinkel naar de Winkel’. Deze winkeliers belonen hun klanten die tussen 30 april en 4 juni met de fiets of te voet komen shoppen. Het schepencollege is alvast enthousiast en verrast alle handelaars met een bezoekje.

Schepen van economie Nele Lijnen: “Zaterdagmorgen om 9u vertrekken we aan het gemeentehuis en maken we een fietstocht door Hechtel-Eksel. Ondertussen delen we in de ‘Belgerinkel’-winkels lotjes uit aan klanten. Met deze lotjes maken ze later kans op leuke prijzen, waaronder een fiets.”

Schepen van leefmilieu, Theo Martens: “Met deze actie slaan we twee vliegen in één klap. We brengen de lokale ondernemingen onder de aandacht en tonen de mensen dat ze niet altijd de auto moeten nemen om naar de winkel op de hoek van de straat te gaan. Vorige jaren hebben onze inwoners zich massaal met de fiets of te voet verplaatst tijdens deze actie, we hopen dit enthousiasme te kunnen evenaren.”

Bekijk alle artikels uit Hechtel-Eksel