Stuur je tekst met foto: info@limburgnieuws.be

maandag 4 december 2023

Hasselt: Bestuurder van ambulance onder invloed van drugs (20 september 2023)

Afgelopen weekend kon de politie Limburg Regio Hoofdstad een bestuurder van een ambulance onder invloed van drugs uit het verkeer halen. Daarnaast kon de bestuurder tijdens de controle geen geldig rijbewijs voorleggen en was hij in het bezit van een gebruikershoeveelheid verdovende middelen.

"Zaterdagmiddag omstreeks 13 uur werd de bestuurder van een ambulance gecontroleerd tijdens een verkeerscontrole op de Gouverneur Verwilghensingel in Hasselt. De bestuurder, een 39-jarige man uit Zutendaal, was onder invloed van drugs. Hij was ook niet in het bezit van een geldig rijbewijs en had hij een gebruikershoeveelheid verdovende middelen op zak."

"Het ging om een ambulance van een privébedrijf dat opdrachten uitvoert voor het ziekenhuis. Op het moment van de controle was de bestuurder geen patiënt aan het vervoeren, maar had hij wel al enkele ritten uitgevoerd. De politie Limburg Regio Hoofdstad stelde de nodige processen-verbaal op en lichtte de eigenaar van de ambulance in. De eigenaar kwam het voertuig ophalen", aldus Politiezone LRH.

Bekijk alle artikels uit Hasselt