zaterdag 15 juni 2024

Hasselt: Het Kunstuur Hasselt van start (8 september 2023)

Nele Kelchtermans, schepen van cultuur, Steven Vandeput, burgemeester en Joost en Hans Bourlon, initiatiefnemers van Het Kunstuur, openden vandaag de tweede tentoonstelling van Het Kunstuur in Hasselt.

Het Kunstuur Hasselt stelt topwerken van Belgische schilders tentoon uit de periode 1850 - 1950. Deze zijn nog nooit in Limburg getoond. De meeste waren te zien in de eerste tentoonstellingen van Het Kunstuur in Mechelen. Bekende Vlamingen vertellen verhalen bij de schilderijen en samen met de unieke belichting en de aangepaste muziek van Dirk Brossé zorgt dat voor een uur betoverende kunst in een unieke locatie, het historisch stadhuis in het centrum van Hasselt. De tweede tentoonstelling loopt van 12 september 2023 tot 14 april 2024.


TOPWERKEN van:
Albert Saverys, James Ensor, Victor Leclercq, Jean Brusselmans, René Magritte, Frits Van den Berghe, Hubert Malfait, Jan Van Beers, Emile Claus, Léon De Smet, Floris Jespers, Gustave Van de Woestyne, Léon Navez, Rik Wouters, Alfred Bastien, Constantin Meunier, Jakob Smits, Eugène Van Mieghem, Anto Carte en Valerius De Saedeleer.

BOEIENDE VERHALEN door:
Piet baron Vanthemsche, Bart Van Peer, Alexander De Croo, Bruno De Wever, Jo De Meyere, Saartje Vandendriessche, Wendy Verhees, Phara de Aguirre, Arno, Rudi Vranckx, Lia Van Bekhoven, Piet Piron, Alain Remue, Dirk De Wachter, Guido Belcanto en Jean-Jacques Speyer.

Regie: Frank Van Laecke, muziek: Dirk Brossé, Dirk Van Vaerenbergh schrijft de verhalen voor Jo De Meyere, bindteksten: Fien Sabbe.

INFO
https://hetkunstuur.com/

Bekijk alle artikels uit Hasselt