Stuur je tekst met foto: info@limburgnieuws.be

maandag 4 december 2023

Hasselt: Eerste trends inschrijvingen Hogeschool UCLL: Leraren- en Managementopleidingen in de lift (4 september 2023)

Begin september maakt Hogeschool UCLL een eerste keer de staat op van het aantal inschrijvingen. Vanuit voorgaande jaren weet de hogeschool dat ze momenteel halfweg het aantal totale inschrijvingen zit.

"Dinsdag 18 september start het Academiejaar pas en studenten schrijven zich later in. Te vroeg dus om zware conclusies te trekken, maar het neemt niet weg dat een aantal opleidingen nu al sterke positieve tendensen noteren. In totaal telt de hogeschool in Limburg nu al 250 extra inschrijvingen t.o.v. hetzelfde moment vorig jaar."

Hogeschool UCLL heeft de grootste Lerarenopleiding in Limburg en Vlaanderen. En het is bemoedigend om de huidige inschrijfcijfers van de Lerarenopleiding te zien. De hogeschool ziet de inschrijvingen stijgen met 20 % t.o.v. het aantal inschrijvingen op hetzelfde moment vorig jaar.

De stijging bij de Managementopleidingen is opvallend. Die stijging tekent zich vooral af bij de bachelor Bedrijfsmanagement (in bijzonder bij keuzetrajecten als Marketing, KMO, Financiƫn en verzekeringen), waar de opleiding nu al een verdubbeling van het aantal inschrijvingen ziet t.o.v. exact hetzelfde moment vorig jaar.

De Technologieopleidingen (+ 15%) merken in Limburg momenteel ook een grotere interesse in opleidingen als Electromechanica. Tot slot noteren ook de graduaatsopleidingen (opleidingen van 120 studiepunten met veel werkplekleren) over quasi heel de lijn stijgende inschrijfcijfers. Ook een heel goed signaal voor de arbeidsmarkt, want deze profielen zijn relatief snel beschikbaar en inzetbaar in bepaalde basisfuncties en/of knelpuntberoepen.


Bekijk alle artikels uit Hasselt