Stuur je tekst met foto: info@limburgnieuws.be

maandag 4 december 2023

Hasselt: Politiezone CARMA en LRH controleren 130 personen (13 augustus 2023)

Politie LRH en Politie CARMA sloegen afgelopen vrijdag de handen in elkaar. Ze voerden controles uit op de verschillende overlastlocaties en cafés binnen beide zones. Zo werden er onder meer controles uitgevoerd op Kapermolen in Hasselt, Parking De Plas en de wijk Meulenberg in Houthalen-Helchteren en in verschillende cafés in beide zones.

"De samenwerking tussen PZ CARMA en PZ LRH werd op poten gezet om met een gezamenlijk team een grootschalige actie uit te voeren binnen beide zones. Op deze manier kunnen de politiezones bepaalde overlastproblematieken in beide zones nog efficiënter aanpakken", zegt Korpschef Geert Verheyen van PZ CARMA.

In een eerste fase werden er controles uitgevoerd in het Kapermolenpark in Hasselt. Hier ondergingen 20 personen een controle. Twee van hen kregen een PV voor het bezit van cannabis. Hierna verplaatsten de ploegen zich richting Houthalen-Helchteren voor controles in de wijk Meulenberg, Parking De Plas en later de wijk Sledderlo in Genk. Hier werden in totaal 22 personen gecontroleerd en stelde de politie 7 VPV op voor het bezit van minder dan 5gr drugs. Een persoon kreeg ook een PV voor inbreuken op geneesmiddelen.

De politie voerde ook enkele controles uit in cafés. Waaronder op de Berglaan in Genk. Hier werden 10 personen gecontroleerd en werd er één onmiddellijke schikking getroffen voor een gebruikershoeveelheid cocaïne. Een persoon kreeg een PV voor de verkoop van verdovende middelen. Naar aanleiding hiervan werd er een huiszoeking uitgevoerd bij de verdachte. Ook hier werd drugs aangetroffen. De verdachte zal later worden uitgenodigd voor verhoor.

Hierna verplaatste de actie zich weer naar het grondgebied van PZ LRH voor controles van cafés in Lummen op de Dr. Vanderhoeydonckstraat en in Hasselt in de Maastrichterstraat en de Meldertstraat. Op deze locaties werden in totaal 60 personen onderworpen aan een controle. Eén van hen kreeg een PV voor drugsbezit.

Als laatste fase voerde de politie een voetpatrouille uit in de binnenstad van Hasselt. Hierbij werden 19 mensen gecontroleerd. In een gecontroleerde wagen trof de politie drie verboden wapens en een hoeveelheid drugs aan. Hier werden de nodige PV's opgesteld.
Verder stelde ze ook nog één PV op voor smaad.

Korpschef Philip Pirard van PZ LRH blijkt tevreden terug op de samenwerking: "Ondanks het slechte weer controleerde we die avond in totaal 130 personen en werden er in totaal 22 PV's opgesteld voor onder andere drugs, handel in verdovende middelen, verboden wapens, inbreuken op geneesmiddelen en smaad. Het bleek een interessante samenwerking. We zullen dan ook bekijken of dit soort samenwerkingen in de toekomst vaker zullen plaatsvinden."
Bekijk alle artikels uit Hasselt