zaterdag 15 juni 2024

Hasselt: 1.233 leerlingen nemen deel aan Het Grote Voetgangersexamen (20 maart 2023)

Het Grote Voetgangersexamen in politiezone Limburg Regio Hoofdstad is gestart. Basisschool De Kievit in Hasselt is het eerst aan de beurt. De politie Limburg Regio Hoofdstad evalueert die dag daar de voetgangersvaardigheden van de leerlingen uit het vierde leerjaar. Het examen ging om 13 uur van start. De praktijktest is een initiatief van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV) en dit jaar nemen er 1.233 leerlingen uit 38 verschillende scholen uit politiezone LRH deel aan het examen.

Het Grote Voetgangersexamen is een praktijkexamen waarin de politie op een uitgestippeld parcours test of de kinderen uit het vierde leerjaar klaar zijn om veilig en zelfstandig in het verkeer te stappen. "Verkeersveiligheid is en blijft een belangrijk gegeven en dit project kadert hier perfect in. Het is immers belangrijk dat de kinderen zich bewust zijn van de verkeersregels en in staat zijn te functioneren als zwakke weggebruiker in het verkeer", zegt korpschef Philip Pirard.

De leerlingen leggen een parcours af in hun schoolomgeving en worden geƫvalueerd door politiemensen op vijf vaardigheden zoals het oversteken op een zebrapad en het oversteken tussen geparkeerde auto's. Als de kinderen slagen op de vijf basisvaardigheden ontvangen ze het Voetgangersbrevet Goud en een leuk verkeersgadget.

Binnenkort volgt ook de fietsbehendigheid van de zesdejaars tijdens Het Grote Fietsexamen.


1.233 leerlingen nemen deel aan Het Grote Voetgangersexamen in politiezone Limburg Regio Hoofdstad.
Foto: Communicatie LRH

Bekijk alle artikels uit Hasselt