Limburg - Nieuws - Regio - Lokaal - Vakantie - Uittips - Stuur je bericht met foto: info@limburgnieuws.be

donderdag 6 oktober 2022

Hasselt: Met de bus naar Pukkelpop en na de festivaldag met de nachtbus huiswaarts (12 augustus 2022)

Festivalgangers rijden tijdens Pukkelpop 2022 onbeperkt met de shuttlebussen van De Lijn tussen het station van Hasselt, de campings en het festivalterrein in Kiewit. Samen met de provincie Limburg en 37 gemeenten zorgt De Lijn na iedere festivaldag ook voor extra nachtritten.

Lydia Peeters, Vlaams minister van Mobiliteit: "De Lijn zorgt ook dit jaar voor extra vervoer tijdens Pukkelpop. Concreet kunnen de festivalgangers gebruik maken van shuttlebussen van De Lijn tussen het station van Hasselt de campings en het festivalterrein in Kiewit. Daarnaast voorziet De Lijn ook enkele nachtritten naar tal van steden en gemeenten in Limburg. In het totaal gaat om 114 extra bussen. Festivalgangers kunnen zich dus op een vlotte manier van en naar Pukkelpop verplaatsen zonder enige parkeerstress."

Bert Lambrechts, Limburgs gedeputeerde van Mobiliteit: "Samen met 37 gemeenten en De Lijn is de provincie Limburg de grote trekker van dit project. Verkeersveiligheid bij jongeren blijft een aandachtspunt. Ook tijdens hun vrije tijd hebben jongeren recht op veilige vervoersmogelijkheden. Wij moeten niet alleen de vinger opsteken en wijzen op de risico’s van alcohol in het verkeer. Wij moeten ook durven investeren in veilige en efficiënte alternatieven. Met de PKP-nachtbussen zorgen we samen voor meer verkeersveiligheid tijdens de uittocht van de vele festivalgangers na het laatste optreden, en brengen we hen veilig terug thuis."

Goed om weten: het onbeperkt gebruik van de External en Internal shuttles zit inbegrepen in het festivalticket.

De Lijn voorziet ook bolderkarren. Die zijn licht, handig te hanteren, en lenen zich perfect om tentjes, slaapzakken en allerlei andere kampeerbenodigdheden zonder moeite te vervoeren naar de kampeerplek. Ze zijn te vinden aan de stand van De Lijn bij de bushalte.

Pukkelpopbezoekers die met de bus of met de trein aankomen te Hasselt Station kunnen met de External shuttle naar Kiewit doorreizen. Deze shuttle rijdt vanaf Hasselt Station eerst naar Camping Relax en dan verder naar het festivalterrein en Camping Chill in Kiewit.

Festivalgangers uit de deelnemende gemeenten kunnen gratis van de nachtbussen gebruikmaken op vertoon van een PKP22-polsbandje.Festivalgangers rijden tijdens Pukkelpop 2022 onbeperkt met de shuttlebussen van De Lijn tussen het station van Hasselt, de campings en het festivalterrein in Kiewit. Samen met de provincie Limburg en 37 gemeenten zorgt De Lijn na iedere festivaldag ook voor extra nachtritten.
Foto: Communicatie provincie Limburg

Bekijk alle artikels uit Hasselt