Stuur je bericht met foto: info@limburgnieuws.be

vrijdag 22 september 2023

Hasselt: Voertuig onderschept met cannabis ter waarde van 240.000 euro in de koffer (5 augustus 2022)

Op woensdag 3 augustus, omstreeks 19u, hield een patrouille van de Douane een voertuig tegen dat op autosnelweg E313 richting Luik reed. Ter hoogte van de uitrit Hasselt-Zuid gingen ze over tot een controle van het voertuig, naar aanleiding van een openstaande penale boete, gedetecteerd door de mobiele nummerplaatherkenningscamera's.

"Tijdens de controle constateerden de douaniers als snel een penetrante geur. De laadruimte van het voertuig, een Renault Kangoo, bleek volgeladen met zakken vol cannabis. De Wegpolitie Limburg kwam ter plaatse en heeft de nodige vaststellingen verricht. Hierbij bleek de lading te bestaan uit meer dan 32 kg cannabis met een straatwaarde van zeker 240.000 euro. De bestuurder van het voertuig, een 23-jarige man van Albanese nationaliteit die bovendien illegaal in ons land verblijft, werd door de Wegpolitie gearresteerd. Het Limburgse parket vorderde de onderzoeksrechter, dewelke de aanhouding van de man heeft bevolen waarna deze werd overgebracht naar de gevangenis."

Naast het bezit van de aanzienlijke hoeveelheid cannabis legde de verdachte ook een positieve speekseltest af. De Wegpolitie heeft zijn rijbewijs dan ook onmiddellijk ingetrokken voor een duur van 15 dagen.

De lokale recherche van de politiezone Limburg-Regio-Hoofdstad zet het onderzoek verder.


2,6 kilogram cannabis, met een straatwaarde van zo'n 240.000 euro.
Foto: Federale Politie

Bekijk alle artikels uit Hasselt