Stuur je bericht met foto: info@limburgnieuws.be

vrijdag 2 juni 2023

Hasselt: Pukkelpop trekt opnieuw de binnenstad in (13 juli 2022)

Na een pauze van twee jaar, trekt de Pukkelpopsfeer terug de Hasseltse binnenstad in met PKP DWNTWN. Daarmee wil het stadsbestuur samen met de festivalorganisatie de link tussen de stad en Pukkelpop verder versterken. Na een succesvolle eerste editie in 2019, maakt de organisatie zich klaar voor het vervolg van PKP DWNTWN op 6 en 7 augustus.

Openen doet PKP DWNTWN op zaterdag 6 augusus met een muzikaal programma. Liefst drie locaties in de binnenstad staan in het teken van concerten: het Groenplein, Quartier Bleu en het dakterras van Très Belge op de Botermarkt. Nafeesten met DJ’s kan 's avonds in De Serre Hasselt en Café Café. Welke artiesten in de binnenstad optreden, blijft nog even geheim. Op 1 augustus wordt de line-up bekend gemaakt.

Burgemeester Steven Vandeput: "We zijn enorm fier om thuishaven te zijn voor Pukkelpop en willen dit ook in en rond de binnenstad niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Met PKP DWNTWN willen we Hasselaren en bezoekers opwarmen voor het festival en Hasselt verder op de kaart zetten als belevingsstad."

Alle concerten liggen op wandelafstand van mekaar en zijn gratis bij te wonen.

Zaterdag 6/08 en zondag 7/08
Alle info: http://www.uitinhasselt.be/pkpdwntwn


Pukkelpop trekt opnieuw de binnenstad in met PKP DWNTWN


Op zondag 7 augustus staat het Capucienenplein in teken van streetstyle. Van 3x3 basketwedstrijden en een skatejam tot live paintings door street artists.

"De winnaars van de basketwedstrijd en de skatejam mogen hun talent tonen tijdens Pukkelpop", zegt schepen Habib El Ouakili.

PKP DWNTWN krijgt ook ruimte op het festivalterrein zelf. Van 18 t.e.m. 21 augustus krijgt het playgroundconcept met streetart een plaats op Pukkelpop.

Limburger Lindert Steegen, die eerder al enkele pareltjes realiseerde op Hasseltse muren, zal voor PKP DWNTWN vier zeecontainers omvormen tot een bijzonder kunstwerk. Het zijn deze containers die later verhuizen naar het festivalterrein.

De basketwedstrijden en skatejams zijn gratis initiatieven. Op voorhand inschrijven is noodzakelijk.

De sfeer wordt er op zondag 7 augustus ingehouden door DJ's, foodtrucks zorgen voor een hapje en drankje. Wie liever de handen uit de mouwen steekt kan terecht bij de workshops die Villa Basta ter plekke organiseert.

Bekijk alle artikels uit Hasselt