Limburg - Nieuws - Regio - Lokaal - Vakantie - Uittips - Stuur je bericht met foto: info@limburgnieuws.be

vrijdag 19 augustus 2022

Hasselt: Radio 2 Limburg: Daan Masset neemt afscheid van Start Je Dag (29 juni 2022)

Daan Masset presenteert vrijdag 1 juli voor de laatste keer Start Je Dag. Bijna twaalf jaar lang stond Daan samen met de Limburgers op en zorgde hij voor een fris, boeiend en vrolijk begin van de dag. Binnenkort gaat Daan andere programma's maken voor Radio 2.

Daan Masset: "Het ochtendblok is het mooiste blok in de radiowereld. Ik ben dankbaar dat ik dat heb kunnen doen. En dat twaalf jaar op grootste zender van het land en in mijn eigen provincie. Ik ben blij dat ik de kans kreeg om uit te groeien tot de radiomaker die ik nu ben."

Daan presenteerde zijn eerste ochtenduitzending op Radio 2 in Limburg op 3 januari 2011. Toen heette het programma nog Ochtendpost, in 2012 veranderde de naam in Start Je Dag. Al die jaren kroop Daan met ontzettend veel zin achter de microfoon van de radiostudio in Hasselt. Elke weekdag was hij met veel plezier op post om de luisteraars op de hoogte te brengen van de Limburgse actualiteit en om een lach op hun gezicht te toveren. Dat deed hij samen met zijn vaste ochtendmaatjes, regisseurs Sander, Cynthia en Martijn, Belinda de krantenmadam en Eric de weerman.

Met zijn radio-uitzending trok Daan ook graag naar buiten. Hij presenteerde op een schachtbok van de steenkoolmijnen, op een treintje tussen de bloesems, op een boot, in een kerk, op een tandem met weerman Eric, vanuit Texel, op het dak van het Radio 2-gebouw. Het hoogtepunt (letterlijk en figuurlijk) was ongetwijfeld zijn uitzending vanuit een luchtballon. Nooit eerder maakte er iemand liveradio vanuit een varende ballon, tussen de 100 en 300 meter hoog, zonder kabels.

Daan is geboren in Sint-Truiden, woonde jarenlang in Hasselt en verhuisde recent naar Genk. Hij had al van kinds af aan een passie voor radio en deed tijdens zijn studententijd ervaring op bij Radio Mol, waar hij programma's presenteerde. In juli 2008 begon Daan te werken voor VRT. Tot december 2009 begeleidde hij als redacteur de omroepsters van Eén en de stemmen van Canvas. Daarna verhuisde hij naar Radio 2 in Limburg, waar hij eerst een jaar als reporter werkte. Toen Kaat Mendonck in januari 2011 stopte als presentatrice van de ochtenduitzendingen, nam Daan met plezier haar plaats in.

Radio 2 in Limburg laat Daan natuurlijk niet zomaar vertrekken. Zijn laatste uitzending als ochtendstem, nu vrijdag 1 juli, wordt een feestelijk moment. Bekende Limburgers, collega’s, familieleden, vrienden en luisteraars wuiven hem uit. Het wordt een terugblik op twaalf prachtige jaren, met de leukste archieffragmenten.

Vanaf maandag 11 juli tot en met vrijdag 19 augustus presenteert Daan elke weekdag Radio 2 Zomerhit, tussen 13 en 16 uur op Radio 2. Over zijn plannen in het najaar, verneem je later meer. Ook wie de fakkel overneemt bij Start Je Dag in Limburg, kom je later te weten.Daan stopt na twaalf jaar met de ochtend in Limburg, maar blijft bij Radio 2
Foto: VRT

Bekijk alle artikels uit Hasselt