Limburg - Nieuws - Regio - Lokaal - Vakantie - Uittips - Stuur je bericht met foto: info@limburgnieuws.be

zaterdag 13 augustus 2022

Hasselt: Drugstransport onderschept: Huiszoekingen in gevangenis Hasselt (24 mei 2022)

Woensdag 18 mei heeft de politie Limburg Regio Hoofdstad in Luik een drugstransport vanuit Spanje onderschept. In het voertuig troffen de onderzoekers 20 kilogram cannabis aan. "Er waren aanwijzingen dat het transport vanuit de gevangenis van Hasselt georganiseerd werd."

"Er vonden verschillende huiszoekingen plaats, ook in de cellen van drie gedetineerden in de Hasseltse gevangenis. Tijdens een huiszoeking in een woning in Zonhoven werden dealershoeveelheden speed, cannabis, cocaïne en GHB aangetroffen."

Elf personen, waaronder drie gedetineerden, werden opgepakt. Vijf voertuigen en verschillende gsm-toestellen werden in beslag genomen.

Donderdag werd er nog een bijkomende huiszoeking uitgevoerd in de gevangenis. Hier werden verschillende gsm-toestellen en drugs aangetroffen.

Donderdag werden 8 verdachten, 6 mannen en 2 vrouwen, voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Hasselt. Ze werden allemaal aangehouden.

De politie Limburg Regio Hoofdstad kreeg bij de actie de steun van de speciale eenheden van de federale politie en de dienst hondensteun.


Bekijk alle artikels uit Hasselt