zaterdag 15 juni 2024

Hasselt: Politie organiseert fietslessen voor senioren (17 mei 2022)

De elektrische fiets, of de e-bike, is vandaag de dag een populair vervoermiddel, zeker bij ouderen. "Helaas hebben zij hun fiets niet altijd even goed onder controle waardoor ze steeds vaker betrokken raken bij een verkeersongeval", zo laat politiezone Limburg Regio Hoofdstad (LRH) weten.

In de zone LRH gebeurden vorig jaar 50 verkeersongevallen waarbij een elektrische fiets betrokken was. In meer dan twee op de drie gevallen was het slachtoffer een 55-plusser.

Daarom organiseert de politie Limburg Regio Hoofdstad in elke gemeente van de politiezone een gratis opleiding 55-plussers op de e-bike. De opleiding duurt een halve dag.

Tijdens het eerste uur worden de belangrijkste verkeersregels opgefrist, daarna gaan de deelnemers zelf aan de slag! Eerst oefenen ze enkele manoeuvres op een parcours, daarna maken ze samen met de politiemensen een fietstocht in de buurt.

Data en locaties

Hasselt
Dinsdag 7 juni en woensdag 8 juni
Politiehuis, Zwarte-Brugstraat 6

Lummen
Maandag 13 juni
OC Oosterhof, Dr. Vanderhoeydonckstraat 56

Zonhoven
Dinsdag 14 juni
Evenementenhal, Rozenkransweg 4

Diepenbeek
Maandag 20 juni
OC Rooierheide, Rooierheidestraat 100

Halen
Dinsdag 21 juni
OC De Rietbron, Sportlaan 4

Herk-de-Stad
Donderdag 23 juni
De Markthallen, Markt 2


In elke gemeente heeft men de keuze tussen een sessie in de voormiddag (van 08.30 uur tot 12.30 uur) en een sessie in de namiddag (van 13.00 uur tot 17.00 uur).
Inschrijven is verplicht en kan via de website http://www.politielrh.be

Deelnemers brengen hun eigen elektrische fiets mee.


Bekijk alle artikels uit Hasselt