Limburg - Nieuws - Regio - Lokaal - Vakantie - Uittips - Stuur je bericht met foto: info@limburgnieuws.be

zaterdag 25 juni 2022

Hasselt: Jaarverslag Federale Gerechtelijke Politie (FGP) Limburg: 265 nieuwe dossiers, 170 aanhoudingen en ruim 80 miljoen euro gerecupereerd (4 februari 2022)

2021 was opnieuw een druk werkjaar voor de Federale Gerechtelijke Politie Limburg. In de blijvende chaos van de coronacrisis werd een balans gezocht en gevonden tussen de principes van the new way of working en de eisen van een gespecialiseerde, operationele politiedienst. Naast grootschalige drugdossiers, die helaas al gewenning creëren, haalden voornamelijk financiële dossiers de spotlights van de pers: de val van zowel de CEO van de Voorzorg als van het criminele rolmodel in de regio Beringen-Heusden-Zolder en spraakmakende dossiers in de mest- en voetbalfraude. Aanvullend aan deze mediagevoelige dossiers boekten de 160 operationele medewerkers van FGP Limburg nog tal van andere, mooie resultaten.

In totaal werden 265 nieuwe dossiers opgestart en 170 aanhoudingen verricht. "FGP Limburg verdiende zichzelf ook meer dan één keer terug in 2021, er werd ruim 80 miljoen euro gerecupereerd met allerlei inbeslagnames."

Top 3 van de capaciteitsbesteding
1. Drugs : 42.990 onderzoeksuren
2. Criminaliteit tegen personen : 29.890 manuren
3. Financieel onderzoek : 28.800 manuren

"Ondanks deze mooie cijfers beseffen we dat dit slechts een fractie is van het criminele kapitaal dat jaarlijks circuleert binnen onze provincie. Dit stimuleert onze organisatie tot verdere reflectie over de globale aanpak om het effect van onze acties nog te verhogen."


Bekijk alle artikels uit Hasselt