Limburg - Nieuws - Regio - Lokaal - Vakantie - Uittips

woensdag 26 januari 2022

Hasselt: 34-jarige winkeldief betrapt (4 januari 2022)

Afgelopen donderdag kon de politie Limburg Regio Hoofdstad een winkeldief oppakken. In totaal had hij die dag drie kledingstukken gestolen in twee verschillende winkels in Hasselt. De verdachte werd aangehouden door de onderzoeksrechter.

Vorige week donderdag omstreeks 17 uur merkte een winkeldetective in een winkelketen in de binnenstad van Hasselt een persoon op die onlangs enkele kledingstukken gestolen had. Bij het verlaten van het pashokje werd de man gecontroleerd door de winkeldetective. De verdachte droeg twee kledingstukken waarvan hij het alarm onklaar had gemaakt. Daarnaast had hij een kleine kniptang op zak om alarmsystemen uit kledingstukken te knippen. Na een controle bleek hij nog een kledingstuk te dragen dat hij uit een andere winkel gestolen had.

De politie Limburg Regio Hoofdstad nam de verdachte mee naar het politiekantoor in Hasselt.

"De man had in totaal drie kledingstukken gestolen ter waarde van 780 euro. De winkels werden terug in het bezit gesteld van de gestolen kledingstukken. De verdachte, een 34-jarige man, verbleef illegaal in het land en werd voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Hasselt. Deze besliste om hem aan te houden", aldus politiezone Limburg Regio Hoofdstad.

Bekijk alle artikels uit Hasselt