Limburg - Nieuws - Regio - Lokaal - Vakantie - Uittips - Stuur je bericht met foto: info@limburgnieuws.be

zondag 29 mei 2022

Hasselt: Uniforme bewegwijzering maakt Hasseltse bedrijvenzones vlotter bereikbaar (10 december 2021)

Dankzij nieuwe, uniforme bewegwijzering zullen de Hasseltse bedrijvenzones in de toekomst heel wat vlotter bereikbaar zijn. De Hasseltse onderneming VVS NV bracht in december nieuwe bewegwijzering aan in Corda-Kiewit, Hellebeemden-Ekkelgarden, Het Dorlik, Quartier Canal, Kempische Kaai en Herkenrodesingel.

"De vraag vanuit de bedrijven bestond al enige tijd en bovendien is het ook voor de stad belangrijk dat de bedrijvenzones op ons grondgebied vlot bereikbaar zijn en zoekverkeer maximaal wordt vermeden", zegt schepen Rik Dehollogne.

De bewegwijzering is zo opgesteld dat hoe dichter men bij de bestemming komt, de bewegwijzering telkens gedetailleerder wordt: eerst Corda-Kiewit of Quartier Canal volgen, dan de verschillende kleuren en tenslotte ook de straatnamen met nummers.

"Om het concept te vervolledigen, zou er aan de ingang van elk bedrijf een totem geplaatst moeten worden. Deze kost wordt gedragen door de bedrijven. Deze zijn hierbij vrij om in te tekenen, we verplichten niemand om een totem te kopen maar bieden via een groepsaankoop een voordelige formule aan.Foto: Communicatie Stad Hasselt

Bekijk alle artikels uit Hasselt