Limburg - Nieuws - Regio - Lokaal - Vakantie - Uittips - Stuur je bericht met foto: info@limburgnieuws.be

zondag 29 mei 2022

Hasselt: Hubo Handbal in groen en zwart is de nieuwe fusieclub van Hasselt en Tongeren (28 november 2021)

Enkele maanden geleden kondigden Hubo Initia Hasselt en Handbal Tongeren aan te fusioneren. Ondertussen werd er door de verantwoordelijken van beide clubs veel werk verzet. De nieuwe naam: Hubo Handbal. De kleuren van de fusieclub Hubo Handbal worden zwart/groen. Als clublogo is gekozen voor een arend.

"De nieuwe clubstructuur, de processen, het toekomstige jeugdbeleid en een ontwerp van budget hebben we uitgewerkt", zegt Luc Tack, huidig voorzitter van Handbal Tongeren. Hij wordt voorzitter van Hubo Handbal, met de ondervoorzitters Tom Heeren (eigenaar en zaakvoerder van 20 Hubo-vestigingen) en Dany Knapen (zaakvoerder van Denny MARSHALL sound & light systems en DM-Event products).

"Onze visie op de jeugdwerking gaan we in de loop van de komende weken aan trainers, ouders en spelers uiteenzetten. Ik wil de details eerst aan hen bekendmaken. De precieze namen voor de functies in het nieuwe organigram zullen ook gaandeweg ingevuld worden. Maar het kader is klaar."

De jeugdploegen van Hubo Handbal zullen blijven spelen in de SportOase in Tongeren en in Sporthal Alverberg in Hasselt.

De fusie moet leiden tot meer en beter handbal, zowel in Tongeren als in Hasselt. Sportief aan de top blijven is uiteraard ook een van de doelstellingen. De arend in het clublogo straalt alvast veel strijdlust uit. Hij staat voor integriteit, kracht en loyauteit. Het is een icoon uit de dierenwereld dat mensen inspireert tot grote daden.


Bekijk alle artikels uit Hasselt