Het aantal corona-besmettingen in en rond Oudsbergen neemt fors toe

dinsdag 19 oktober 2021

Hasselt: Update! Bewoners appartementsblokken aan de Herkenrodesingel Hasselt terug naar huis (3 oktober 2021)

Het gaslek in residentie Crutzenhof aan de Herkenrodesingel 21-23 in Hasselt is gedicht, de situatie is onder controle. De mogelijke oorzaak van de gaslek kunnen eerdere werkzaamheden zijn.

"De situatie is nooit heel kritiek geweest, er zijn geen gevaarlijke grenswaarden overschreden, met dank aan de tijdige melding van één van de bewoners", zegt Frederick Van der Have van brandweer Hulpverleningszone Zuid-West Limburg. Het lek is gedicht. De bewoners van beide appartementsblokken 21 en 23 kunnen dus gerust terug naar huis.

Rond 15.30 uur kreeg de brandweer Hulpverleningszone Zuid-West Limburg melding van een sterke gasgeur in residentie Crutzenhof, aan de Herkenrodesingel 21-23 in Hasselt . Beide appartementsblokken, met in totaal 128 appartementen, werden uit voorzorg geëvacueerd naar de nabijgelegen sporthal Alverberg. Er waren geen gewonden. De bewoners van de appartementsblokken werden ondergebracht, tot het gaslek gedicht werd en de appartementsblokken nu dus weer veilig verklaard zijn.


Bekijk alle artikels uit Hasselt