Het aantal corona-besmettingen in en rond Oudsbergen neemt fors toe

dinsdag 19 oktober 2021

Hasselt: Hulpverleningszone Zuid-West Limburg, de federale politie Limburg en politie Limburg Regio Hoofdstad zetten deuren open op zondag 3 oktober (29 september 2021)

Op zondag 3 oktober zetten de Hulpverleningszone Zuid-West Limburg, de federale politie Limburg en de politie Limburg Regio Hoofdstad de deuren open. Je kan er de hele dag genieten van spectaculaire demonstraties en veel info.

In 2020 stond er een groot opendeurweekend gepland op Campus H, de veiligheidssite in Hasselt. Omwille van corona werd het evenement enkele keren uitgesteld, maar nu is het dan zover. Op zondag 3 oktober kan je tussen 10.00 en 18.00 uur de gebouwen van de brandweer en de politie bezoeken. Dit jaar neemt ook de federale politie Limburg voor het eerst deel aan de opendeurdag. Een kleine greep uit het aanbod: demonstraties van drones, politiehonden, brandweerduikers en het reddingsteam van de brandweer. Daarnaast worden er verschillende voertuigen, waaronder een politieboot, tentoongesteld en kan je terecht aan allerlei informatiestanden. Via livestream kan je binnenkijken bij de noodcentrale en Alain Remue en zijn team vertellen jullie alles over de Cel Vermiste Personen.

Aangezien het om een massa-evenement gaat, wordt er gewerkt met het Covid Safe Ticket. Alle bezoekers ouder dan 12 jaar moeten dus beschikken over een Covid Safe Ticket. Dit ticket wordt samen met hun identiteitskaart gecontroleerd aan de inkom. EĆ©nmaal voorbij dit scanpunt dient er geen mondmasker meer gedragen te worden.

Aangezien er in de omgeving van Campus H weinig parkeerplaatsen beschikbaar zijn, werd er een pendelbus ingelegd. Bezoekers kunnen hun voertuig parkeren op de ondergrondse parking Quartier Bleu of op de parking van de Carrefour aan de Herkenrodesingel. Er rijden tussen 10.00 en 18.00 uur continu pendelbussen tussen deze twee parkings en Campus H.

Bekijk alle artikels uit Hasselt