Het aantal corona-besmettingen in en rond Oudsbergen neemt fors toe

dinsdag 19 oktober 2021

Hasselt: Modemuseum Hasselt brengt een ode aan streetwear (27 september 2021)

Streetwear is al sinds de jaren 1980 een spannende inspiratiebron voor de modewereld. Ook in de expo Activewear die nu loopt in Modemuseum Hasselt is deze impact duidelijk voelbaar. Hoog tijd dus om de reële betekenis en ontstaanscontext van streetwear onder de aandacht te brengen.

Met vier podcasts waarin prominente hedendaagse streetwear-protagonisten aan het woord komen, een pop-up expo in de centrale hal en twee talks brengt het museum, samen met mode- en cultuurjournalist Dominique Nzeyimana, dit verhaal op een compacte manier in kaart.

Op 7 oktober start ook de pop-up expo STREETWEAR gecureerd door Dominique Nzeyimana, in de centrale hal van Modemuseum Hasselt. In deze tentoonstelling toont het museum een 10-tal silhouetten, van onder meer Patta, Stüssy, Supreme, KAWS/Medicom, A Bathing Ape, BBC, Palace, Cross Colours,… die een beeld geven van de ontstaanscontext van streetwear én van de invloed op de mode vandaag.

INFO
Pop-up expo: centrale hal Modemuseum Hasselt, van 7 oktober tot 30 december.
De inkom is inbegrepen in het toegangsticket van Activewear.

Podcast: vier fragmenten, de eerste is te beluisteren vanaf 24/9 op http://www.modemuseumhasselt.be
Talks: 7 oktober om 12u30 19u30 Ticketprijs: 16 euro, kortingstarief 10 euro (incl. toegangsticket voor Activewear/STREETWEAR en een cocktail of mocktail)


Bekijk alle artikels uit Hasselt