Het aantal corona-besmettingen in en rond Oudsbergen neemt fors toe

woensdag 20 oktober 2021

Hasselt: Allereerste Police Drone Day op vliegveld Kiewit (15 september 2021)

De politie Limburg Regio Hoofdstad organiseerde voor het eerst een Police Drone Day op het oudste vliegveld van België, Aero Kiewit. Dit uniek evenement is tot stand gekomen door een noodzaak aan uitwisseling van expertise en informatie tussen de politiediensten onderling en tussen de verschillende hulpverleningsdiensten.

Sinds 1 maart 2021 beschikt de politie Limburg Regio Hoofdstad over een eigen droneteam met 6 piloten. Het team ondersteunt de collega's op het terrein bij opdrachten waarbij de inzet van een drone nuttig kan zijn. De politiezone is ervan overtuigd dat politiezones mee moeten met alle technologische evoluties. Het inzetten van drones is een perfect voorbeeld van hoe technologische snufjes ervoor kunnen zorgen dat politiekorpsen beter en efficiënter kunnen werken.

Veel politiezones zien ondertussen de meerwaarde van een eigen droneteam in. Maar tijdens de voorbereidingen lopen deze zones regelmatig op hetzelfde vast waardoor er werd vastgesteld dat er dringend nood was aan een uitwisseling van informatie en expertise. Daarom nam de politie Limburg Regio Hoofdstad het initiatief om de allereerste Police Drone Day te organiseren.Police Drone Day - Foto: Politiezone LRH

Bekijk alle artikels uit Hasselt