vrijdag 18 juni 2021

Hasselt: Stad Hasselt zet in op lokaal en online shoppen (7 november 2020)

De stad Hasselt blijft niet bij de pakken zitten na de tijdelijke (corona)sluiting van de niet-essentiële winkels en horeca. Vandaag lanceert ze een uitgebreide campagne om de onfortuinlijke ondernemers te steunen. De campagne ‘Bol niet te ver, koop in Hasselt’ zet Hasselaren en Limburgers aan om online bestellingen te plaatsen bij lokale handelaars en deze daar op te halen of te laten leveren. De stad biedt de Hasseltse zaken hiervoor de nodige digitale ondersteuning aan.

Op de stadswebsite hasselt.be is het luik shopinhasselt.be, dat bij de eerste lockdown het levenslicht zag, verder uitgewerkt. Je vindt hier een lijst met Hasseltse handels- en horecazaken met een online aanbod. Ze staan er verzameld per categorie, bijvoorbeeld eten/drinken, mode, accessoires/juwelen, boeken of speelgoed. Op die manier vind je snel en eenvoudig alles wat je nodig hebt bij lokale ondernemers. Zij bieden je de op voorhand bestelde goederen of etenswaren aan via afhaal of thuislevering.

"Op dit ogenblik vind je op shopinhasselt.be al het aanbod terug van meer dan 500 Hasseltse zaken", zegt schepen Rik Dehollogne.

Daarnaast roept de stad alle handelaars, zowel die in het stadscentrum als die in de deelgemeenten, op om van Hasselt de etalageshoppingstad bij uitstek te maken. "Zo kunnen mensen tijdens een herfstwandeling shopideeën opdoen. Sterker, ze kunnen meteen bestellen dankzij een gratis QR-code generator die we hen aanbieden vanuit de stad. Handelaars kunnen via een apart luik op onze website QR-codes aanmaken voor in de etalages. Klanten die deze QR-codes inscannen - door hun camera van hun smartphone erop te richten - komen dan via één klik op de weblink die verschijnt op de juiste productpagina’s van hun webwinkel terecht. Of op een relevante pagina waar de aankoop kan verricht worden. Er zijn tal van QR-code generators online te vinden, die allemaal ofwel (semi-) betalend zijn, ofwel uitpuilen van de reclame. Onze niet, hij is gratis én zéér gebruiksvriendelijk voor onze ondernemers."Bekijk alle artikels uit Hasselt