donderdag 4 maart 2021

Hasselt: Stad Hasselt sensibiliseert studenten bij start academiejaar op Hasselt Kermis (22 september 2020)

Om studenten meer bewust te maken van hun gedrag achter het stuur, zet de stad Hasselt sterk in op preventie. "We willen studenten laten ondervinden hoe het voelt om dronken achter het stuur te zitten. Is er een betere manier om dronken achter het stuur proefondervindelijk te testen dan tijdens Hasselt Kermis? De botsauto's lenen zich daar perfect toe", zegt schepen Rik Dehollogne.

Met een promillebril of wietbril kunnen studenten gratis een aantal attracties uittesten op de kermis. De stad Hasselt reserveert speciaal voor de studenten uit de onderwijsinstellingen een plek in zones 1 en 4 op vrijdag 25 september van 15 tot 17 uur. Je kan gratis een ritje maken op de Kop van Jut (zone 1) en de botsauto’s (zone 4) met een promillebril.

Reserveren op de kermis is niet meer nodig. Registreer je wel online via kermis.hasselt.be. Noteer je naam, voornaam, e-mail of gsm. Je ontvangt een QR-code/ per persoon. Met die code kan je op elke dag, op alle tijdstippen en in alle 5 zones binnen. Je kan dus met je code in zone 1 starten en vervolgens opnieuw laten scannen in een andere zone. Elke zone heeft een eigen ingang, wachtzone en uitgang. Volg de signalisatie en je geraakt op je bestemming. Zone 1, 2 en 3 bereik je via het Kolonel Dusartplein. Voor zone 4 en 5 moet je via de Willekensmolenstraat naar de parking van de oude brandweerkazerne.

Op de kermis is een mondmasker verplicht en wordt er voldoende ontsmettingsgel voorzien. Ook de foorkramers nemen de nodige maatregelen waardoor een bezoek aan de kermis veilig kan verlopen. Heb je een plekje gereserveerd? Kom dan zeker op tijd.


Nog even de richtlijnen:

Draag je mondmasker
Blijf thuis als je ziek bent.
Was regelmatig je handen.
Geef geen hand of kus.
Gebruik elke keer een nieuw papieren zakdoekje en gooi het weg in een gesloten vuilnisbak.
Geen zakdoek? Hoest of nies in de binnenkant van je elleboog.Bekijk alle artikels uit Hasselt