Stuur je artikel met foto: info@limburgnieuws.be

maandag 28 september 2020

Hasselt: Expo Chawan en Tea Service in Japanse Tuin (11 september 2020)

De geschiedenis van de Japanse theeceremonie beslaat meerdere eeuwen. De theekom is hierin een van de meest herkenbare en essentiële elementen. Van vrijdag 11 tot zondag 20 september (van 10 tot 17 uur) stellen de Vlaamse kunstenaars Els Janssens en Lou Smedts hun keramieken theekommen tentoon in De Japanse Tuin. Ze brengen met Chawan een stukje Japanse traditie naar Hasselt.

In de theeceremonie is de theekom een van de meest herkenbare en essentiële elementen. Het visualiseert de vaak minimalistische en esthetische principes aanwezig in de ceremonie.

"Met de Expo Chawan belichten we opnieuw een aspect van de rijke Japanse cultuur en haar tradities", zegt schepen Rik Dehollogne. "Op die manier versterken we onze Japanse Tuin tot een unieke hotspot voor het beleven van authentieke Japanse ervaringen, kunst en spiritualiteit. Dat onze Vlaamse kunstenaars wereldfaam hebben kunnen verwerven in deze kunstvorm, bewijst alleen maar dat de Japanse cultuur open staat voor diegenen die zich erin willen onderdompelen."


Bekijk alle artikels uit Hasselt