Stuur je artikel met foto: info@limburgnieuws.be

woensdag 21 oktober 2020

Hasselt: Kapermolen opent op 1 juli middernacht (26 juni 2020)

De Nationale Veiligheidsraad zette woensdag het licht op groen voor onder meer de zwembaden vanaf 1 juli. Zwembad Kapermolen had zijn huiswerk al gedaan en heeft diverse maatregelen genomen om het zwemmen in veilige omstandigheden te organiseren. Heel wat zwemmers staan te popelen. Daarom opent het zwembad éénmalig om klokslag middernacht. Vijftig zwemmers krijgen de eer van de eerste plons.

Voor alle andere zwemmers opent het bad om 7.30 uur. Reserveren is de rode draad binnen de coronaveilige heropening van het zwembad. Op de website reserveren zwemmers niet enkel een tijdsslot, maar maken ze ook een keuze uit het binnen- en buitenbad en uit baantjeszwemmen of recreatief zwemmen.

"De binnen- en buitenbaden worden gescheiden en als een aparte locatie bekeken", zegt schepen van Sport Habib El Ouakili. "Op die manier kunnen we meer zwemmers ontvangen in optimale omstandigheden. Het binnen- en buitenzwembad hebben elk hun eigen onthaal met eigen faciliteiten. Dat is nieuw, net als het op voorhand reserveren. Maar het belangrijkste is dat er, na reservatie, opnieuw gezwommen kan worden in Hasselt. Ik denk dat we hier heel veel mensen blij mee maken. En ‘elk nadeel heeft zijn voordeel’, op echte zomerdagen zullen bezoekers veel meer kubieke meter water ter beschikking hebben dan in niet-coronazomers."

Om aan de uiteenlopende wensen van de zwembadgebruikers tegemoet te komen zijn er zwemblokken voorzien voor onze baantjeszwemmers (1 uur per zwemblok), de recreatieve zwemmers (2 uur per zwemblok) maar ook aan de zwemkampen, clubzwemmers en jeugdverenigingen werd gedacht en ruimte voor voorzien.

Per zwemblok wordt er een maximaal aantal zwemmers toegelaten, afhankelijk van de activiteit en op basis van de richtlijnen met betrekking tot COVID 19. Op een weekdag betekent dit een dagelijks maximum van 1150 vrije zwemmers, in het weekend loopt dit op tot 1680 vrije zwemmers per dag. Als vrije zwemmer kan je dus kiezen tussen de binnen- en buitenbaden, douchemogelijkheden zijn bij beiden beperkt en enkel in het binnenbad heb je de mogelijkheid om je om te kleden.


INFO
www.hasselt.be/zwembad

Bekijk alle artikels uit Hasselt