Stuur je tekst met foto: info@limburgnieuws.be

vrijdag 1 maart 2024

Hasselt: Drie koppels trouwen op 20-02-2020 (17 februari 2020)

20-02-2020 is een speciale datum, een ideale trouwdatum. Drie koppels trouwen die dag in de stijl van de jaren 1920. De stad organiseert dit evenement samen met een groepje studenten Communicatiemanagement van Hogeschool PXL.

Het Groenplein in Hasselt wordt op 20 februari helemaal omgetoverd tot the roaring twenties. Dit was de tijd, begin vorig eeuw, van veel glitter en glamour. In de drukke winkelstraten van Hasselt wordt er animatie voorzien waar heel de stad van kan meegenieten zoals muzikanten en aangepaste etalages. Iedereen kan een kijkje komen nemen op het Groenplein en een glaasje meedrinken.

"Koppels die kiezen voor deze unieke datum wacht een unieke ervaring", zegt schepen Joske Dexters. "Ze worden thuis opgehaald in een oldtimer en worden naar het Groenplein gebracht waar de Belleman hen opwacht. Na het jawoord maken de koppels een tocht door de stad Hasselt met de Babbelfiets die helemaal aangekleed is in de stijl. Onderweg worden ze verrast door optredens en animatie. Heel wat handelaars op de route zullen de koppels verrassen. Na de tour komen de koppels terug bij het Groenplein waar een receptie plaatsvindt die wordt opgeluisterd door een jazzband. Tot slot worden de koppels terug naar huis gebracht met de oldtimers. We gaan voor de totale beleving op deze bijzondere dag. Er wachten nog tal van leuke verrassingen voor de koppels, zoals een gepersonaliseerd trouwcadeau. Er is een photobooth waar de aanwezigen en de passanten leuke foto’s kunnen maken."

De koppels trouwen respectievelijk om 11.30 uur, 13.30 uur en 15.30 uur.

Bekijk alle artikels uit Hasselt