Toenemende nood aan extra opvangvoorzieningen voor dak- en thuislozen

woensdag 22 mei 2024

Hamont-Achel: Ambiorixprijs 2023 voor Spaas Kaarsen uit Hamont-Achel (22 september 2023)

De Ambiorixprijs 2023 wordt toegekend aan SPAAS KAARSEN uit Hamont-Achel. SPAAS KAARSEN is een internationaal familiebedrijf opgericht in 1853 in Hamont. SPAAS produceert en distribueert een breed assortiment van kwaliteitsvolle kaarsen.

Door een gestage organische groei gedurende haar 170-jarig bestaan is SPAAS vandaag uitgegroeid tot een Europese topspeler binnen haar niche met een volume van 1,5 miljard kaarsen en een omzet van 140 miljoen euro, waarvan meer dan 85% in het buitenland. In de afgelopen 5 jaar groeide de omzet met meer dan 60%.

Mede door een tijdige en visionaire aanpak van de overdracht van 4de naar 5de generatie werd het fundament gelegd voor de huidige groei van de organisatie. Vandaag staat het bedrijf onder leiding van de 5de generatie Ben en Sarah Spaas die resoluut de kaart trekken van verdere internationalisatie. SPAAS is intussen actief in 40 landen en dit zowel onder haar eigen merk als met producten onder private label. Door te focussen op de juiste zorgvuldig gekozen geografische markten en klantensegmenten wordt de groei elk jaar bestendigd.

Momenteel telt de groep SPAAS 350 enthousiaste medewerkers verspreid over vestigingen in België en Polen.

Juryvoorzitter professor Leo Sleuwaegen (KULeuven - Vlerick Business School): "Ondanks de rijpe marktomgeving en de turbulente tijden met aanzienlijke grondstofprijsverhogingen, blijft Spaas Kaarsen een sterk groeiende onderneming. Het succes steunt op doorgedreven procesautomatisering, innovatie, de kwaliteit van de producten en de dienstverlening naar de klant."

Spaas Kaarsen zet sterk in op zowel private label afnemers met belangrijke referentieklanten als op eigen merkontwikkeling met een sterke ambitie om het merk ook op buitenlandse markten sterker te maken.

Kersverse Ambiorixlaureaten Ben en Sarah Spaas reageren opgetogen: "Wij zijn bijzonder vereerd deze mooie Award te mogen winnen. Wij dragen deze met veel plezier op aan al onze medewerkers. Het is dankzij hun betrokkenheid en gedrevenheid dat we zijn uitgegroeid tot het bedrijf dat we vandaag zijn. En échte erkenning voor hun harde werk. Het beeld zal een mooie plaats krijgen in ons bedrijf."


Foto v.l.n.r.: prof. Leo Sleuwaegen, juryvoorzitter; Ruben Lemmens, gedelegeerd bestuurder VKW Limburg; Ben Spaas, CEO Spaas Kaarsen; Sarah Spaas, bestuurder Spaas Kaarsen; Marc Warson, voorzitter VKW Limburg

INFO
Werkgeversorganisatie VKW Limburg reikt de Ambiorixprijs al voor de 34ste keer uit aan een Limburgse onderneming uit de TOP 500 die uitblinkt in kwantitatief en kwalitatief ondernemerschap met veel aandacht voor medewerkers en omgeving. De degelijkheid van de strenge selectieprocedure blijkt uit het feit dat de 33 voorgaande laureaten het nog steeds uitstekend doen. Foto: Foto: VKW Limburg Ambiorix 2023

Bekijk alle artikels uit Hamont-Achel