vrijdag 22 januari 2021

Hamont-Achel: Verengingen ontvangen beatbox (23 november 2020)

Om de jeugdverenigingen in deze moeilijke periode een hart onder de riem te steken, overhandigde schepen van Jeugd Bèr van de Schans hen afgelopen weekend een beatbox.

Aan de groepsleiding van elke vereniging reikte schepen van de Schans een beatbox uit. Dit persoonlijk bedankje voor hun belangeloze inzet kadert in de Dag van de Jeugdbeweging.

De beatbox helpt jeugdbewegingen om activiteiten zoveel mogelijk coronaveilig en op een leuke manier buiten te houden. De term beat draagt uit om het virus te verslaan op allerlei manieren. Zo zit er in de doos een zwart mondmasker voor alle leiding van Hamont-Achel met het opschrift: H(oud)-A(fstand). Daarnaast bevat de box een degelijke draadloze speaker, zodat jongeren samen buiten kunnen dansen, zingen, springen... Een buitenspeelboek moet buitenactiviteiten promoten en met een maya stofdoosje kan de leiding eenvoudig vuur maken zodat het buiten warm en gezellig blijft.

Om de koude verder te bestrijden voorziet de doos nog wat lekkers: marshmallows, houten stokjes, suikerwafels en cacaopoeder. Ook bij buitenactiviteiten zullen jeugdbewegingen zich hiermee dus zeker kunnen amuseren.


Bekijk alle artikels uit Hamont-Achel